Kezdőlap Szoftver Futtatja-e majd a gépem a Windows 10-et?

Futtatja-e majd a gépem a Windows 10-et?

7 perce olvasva
Futtatja-e majd a gépem a Windows 10-et? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
19
Futtatja-e majd a gépem a Windows 10-et?


Kiderült, mikor jelenik meg a Windows 10. A következő kérdés már csak az, vajon milyen hardverkövetelményekkel fordul a számítógépek felé.

 

A Microsoft bejelentette a Windows 10 megjelenési dátumát – erről és a kapcsolódó részletekről ebben a cikkünkben olvashatnak.

A Windows 10 egy vadonatúj operációs rendszer, amelyet a Microsoft egy bizonyos ideig ingyen elérhetővé tesz, ingyen lehet rá frissíteni. Kérdés azonban, hogy egy adott asztali gép vagy notebook alkalmas lesz-e az új OS futtatására.
A ZDnet cikkírója összefoglalta a frissítéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, amelyek lényege a következő. Amennyiben a PC-je (notebookja) Windows 8.1-et futtat, akkor a Windows 10-zel is elboldogul majd. Azoknak, akiknek egy korábbi Windows-verzió fut a gépén, az alábbi specifikációk meglétére van szükségük:

1 GHz-es vagy gyorsabb processzor; 1 GB RAM (32 bites processzor) vagy 2 GB RAM (64 bites processzor); 16 GB-nyi szabad hely a merevlemezen (32 bites processzor) vagy 20 GB-nyi szabad hely a merevlemezen (64 bites processzor); MS DirectX 9 grafikus kártya WDDM driverrel; internet-elérés; Microsoft-fiók.

© Microsoft
© Microsoft

 

Megnyugtató, hogy ezek a specifikációk tulajdonképpen ugyanazok, mint amelyekkel a Windows 7-nél is találkoztunk, viszont annyit még a ZDnet cikke is megjegyez, hogy a processzornak támogatnia kell néhány funkciót, így a PAE-t (fizikai címkiterjesztés), az NX-et (ez teszi lehetővé, hogy a processzor megvédje a gépet a rosszindulatú támadásoktól) és az SSE2-t (Streaming SIMD Extensions 2: egy szabványos utasításkészlet).

Ezt láttad már?  Mutatjuk: Így fog kinézni a Windows következő, ősszel érkező kiadása

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Szoftver
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Itt a vadiúj Skype – elmondjuk mik az újdonságai

A Microsoft csütörtökön egy teljesen megújult változat kiadását jelentett be Skype nevű ko…