Játékokban bruttó 24 ezer forintért közel Core i3-6100 teljesítményt nyújt a termék.

 

Az Intel nemrég bejelentett asztali gépes Kaby Lake processzorai végfelhasználói szempontból alig többek a tavalyi Skylake termékek átcímkézett, magasabb órajeleken futó változatainál, így végső soron nem különösebben érdekesek. Az Intel ettől függetlenül a lehető legnagyobb csendben elszánta magát egy fontos és régóta várt lépés megtételére: elérhetővé tette a kétmagos Pentium processzorokban a Hyper-Threadinget.

Ez már elsőre is fantasztikus hírnek tűnhetett a belátható jövőben budget gamer számítógépet építeni kívánók számára, a valóság azonban még a reméltnél is jobb. Összesen öt darab Kaby Lake családba tartozó Pentium processzor létezik, a modellek közül a dedikált videokártyát használó játékosok számára messze és egyértelműen a Pentium G4560 jelenti a legjobb ár-érték arányú választást. Az elmúlt napokban elárasztották a Youtube-ot a játékok alatti teljesítményét firtató videók, a konklúziójuk pedig készítőtől függetlenül azonos: a CPU alig lassabb a tavalyi Core i3-6100 központi egységnél, és könnyedén lepipálja az AMD FX-6300-at.
Mindez azt jelenti, hogy a hazánkban bruttó 24 ezer forint környékén már megvásárolható processzorral a jelenlegi legmagasabb gépigényű játékok többsége is remekül futtatható 1080p felbontásban és akár 60 körüli FPS mellett, gyakran nagyon magas minőségi beállítások mellett. A felső videó házigazdája egy 3 GB-os NVIDIA GeForce GTX 1060-nal tesztelte a processzort, ennél erősebb kártyát valószínűleg nincs értelme a központi egység mellé társítani, bár a G4560 tipikus vásárlóközönsége számára sajnos nem is nagyon jöhet szóba egy efféle túlkapás.

Ezt láttad már?  Letölthető a Windows 10 legújabb kiadása (Őszi Alkotói Frissítés)

 

A budget gamer PC-t építők számára ettől függetlenül azt tanácsoljuk, hogy várjanak a vásárlással a négymagos AMD Ryzen processzorok pár hét múlva esedékes megjelenéséig, hátha az AMD hajlandó lesz érdemben nagyobb teljesítményt adni a fenti összegért.

Intel Pentium G4560 specifikációk:

– Kaby Lake architektúra, 14 nm, LGA1151 tokozás
– Két mag, Hyper-Threading (2C/4T)
– Maximum 3,5 GHz-es órajel
– 3 MB gyorsítótár
– Maximum 64 GB, DDR4-2400 memória
– Intel HD Graphics 610 iGPU
– 54W TDP

(Nyitókép: Computerbase)

forrás

Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…