Kezdőlap Mobil Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900

7 perce olvasva
0
0
18


Ritkán történik meg, hogy egy platform csúcskészüléke szinte a megjelenésének pillanatában kissé elavulttá válik.

A Lumia 900-zal pont ez a csúfság történt meg, hiszen mire hazánkban a boltok polcaira került, a Microsoft bejelentette, hogy a hetes szériás készülékek nem lesznek majd Windows Phone 8-ra frissíthetők. Tesztünk szereplője így egy kapásra mostoha szerepbe került, ami vélhetően az eladásaira is kihatással lesz. Persze ez együtt járhat egy drasztikus áreséssel is, így a Nokia Lumia 900 lehet, hogy pár hónap múlva jó vétel is lehet. A készülék AMOLED ClearBlack képernyőjére ugyanis semmi panasz nem lehet, s így a hardveres kiépítésére sem panaszkodhatunk, hiszen a telefon zökkenőmentesen tudja futtatni a Windows Phone rendszert és annak alkalmazásait.

Nokia Lumia 900
E téren egyébként egy felfújt 800-asnak is vélhetjük a modellt, hiszen a vas tekintetében szinte semmi különbség sincs a két eszköz között. Ebben a telefonban is 1,4 GHz-es órajelű, egymagos Snapdragon processzor dolgozik, mint ahogy az Adreno 205 GPU, az 512 MB belső memória és a 16 GB-os tárhely is közös. A hátlapi kamera is azonos, ám fontos újdonság, hogy a 900-asban egy előlapi is helyet kapott. Talán pont emiatt a nagyobb testvér nem örökölte meg a 800-as ívelt kijelzőjét, amellyel valamelyest megtört az a remekbeszabott ergonómiai integritás, amit az elődben megszerettünk.

Ezt láttad már?  Kiderült, hogy tényleg belassítja az Apple a régi iPhone-okat?

lumia 900

Ez valamelyest ront a telefon élvezeti értékén, az egy részből álló polikarbonát váz egységét megtöri a hatalmas, 4,3 hüvelyk átmérőjű kijelző. Utóbbi persze egy nem mellékes plusz, ám használat közben egy fontos negatívumot hordoz. Mivel a ház öröklött, és annak sarkait egyáltalán nem kerekítették le, ezért habár egy férfi tenyerébe belesimul a készülék, annak fogása rövidtávon sem kényelmes.

Adatok:
– 4,3” kapacitív AMOLED kijelző
– Qualcomm APQ8055 Snapdragon chipset
– Adreno 205
– 512 MB RAM
– Li-ion 1830 mAh
– 8 MP Carl Zeiss hátlapi kamera dupla LED villanóval
– microSIM
– 127,8×68,5×11,5 mm
– Forgalmazó: Nokia Magyarország
– Ár: 120 000 Ft
– Web: nokia.com/hu-hu/

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil

Szólj hozzá

Az E-mail címed nem publikus.Kötelező kitölteni *

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…