Kezdőlap Hírek Internetkapcsolat nélkül is lehet majd keresni a Google-lel

Internetkapcsolat nélkül is lehet majd keresni a Google-lel

7 perce olvasva
0
0
185


A Google androidos keresőalkalmazásában a napokban egy első hallásra furcsa fejlesztést vezet be. A program frissítését követően ugyanis a robotos készülékek lehetőséget fognak adni internetes keresések indítására akkor is, ha a telefon valójában az adott pillanatban nem képes elérni az internetet.

Természetesen nem arról van szó, hogy az internetelérés hiányát mostantól az androidos mobilok szoftveresen tudnák pótolni – előbbi hiányában a felhasználó találatokat továbbra sem fog azonnal kapni. Ugyanakkor a keresőprogram mostantól el fogja tárolni ezeket a kereséseket is, és amint ismét netközelbe kerül, elvégzi majd azokat is, az eredményeket pedig automatikusan prezentálja a felhasználók felé.
A Google keresője mostantól a netkapcsolat hiányától sem fog zavarba jönni
A Google keresője mostantól a netkapcsolat hiányától sem fog zavarba jönni

 

Sőt, az egyszer elvégzett keresések eredményét el is fogja tárolni az alkalmazás, így ha ismét megszakad a kapcsolat, az nem fogj a befolyásolni a találati lista böngészését. A funkciót a Google elsősorban csak a rossz, szakadó netkapcsolat problémáinak kiküszöbölésére szánja, de nyilvánvalóan azok is jó hasznát vehetik majd egyes esetekben, akik pl. egyáltalán nem rendelkeznek mobilos internetelőfizetéssel és készülékeik csak ismert Wi-Fi-hálózatokon át tudnak kommunikálni.

Ezt láttad már?  Betört a Facebook szervereire - 11 milliót kapott érte

Az új, a fent említett elvek szerint működő Google keresőalkalmazást a telefonok az elkövetkező napok során kapják majd meg a Play Store-ból – persze csak akkor, ha a felhasználó engedélyezi előbbi korábbi kiadásának frissítését.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek

Szólj hozzá

Az E-mail címed nem publikus.Kötelező kitölteni *

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…