Kezdőlap Szoftver Újabb nagy Windows-frissítés a láthatáron

Újabb nagy Windows-frissítés a láthatáron

6 perce olvasva
0
0
20
Újabb nagy Windows-frissítés a láthatáron


Elméletileg Threshold kódnévre hallgat a Blue-t követő nagy dobás.

A ZDNet kiváló microsoftos forrásokkal rendelkező Mary Jo Foley-jának ropogós értesülései szerint lassan kezd alakot ölteni a Windows rendszerek következő hatalmas frissítése, a Threshold kódnevet kapott „szervizcsomag” 2015 tavaszán válhat elérhetővé. A magyarul küszöböt – érzékletesebben valami kezdetét – jelentő elnevezés az első Halo játékból származhat, abban egy bolygót jelölt.

Túl sok konkrétumot egyelőre nem lehet tudni, ám a frissítés fő célja elméletileg a Windows 8.x, Windows Phone 8.x és XBOX One OS kódbázisainak további egységesítése; a kérdéses szoftverek már mind a Windows NT kernelt használják. Fontos megemlíteni, hogy a Threshold nem kimondottan a Windows valamelyik verziójának foltozása, hanem egy frissítéscsoport összefoglaló neve, továbbá nincs köze a Windows Phone és Windows RT pletykált egységesítési törekvéséhez sem.

A Threshold lényege, hogy a Microsoft összes rendszerén lehetővé tegye a Steve Ballmer által csak „magas értékű tevékenységeknek” titulált funkcionalitásokat és lehetőségeket, ezek főbb kategóriái: önkifejezés / dokumentumok, döntéshozatal / feladat-végrehajtás, továbbá „komoly szórakozás”.
Végül megemlítendő, hogy a Windows Phone 8.1 jövő tavasszal való elérhetővé válása tájékán érkezhet egy nagyobb frissítés a Windows 8.1-hez is, azonban ennek újdonságai nem ismertek, de talán az említett platformok közti egységes programboltot fogja meghozni.

Ezt láttad már?  Windows Boot Genius - a kék halál ellenszere

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Szoftver

Szólj hozzá

Az E-mail címed nem publikus.Kötelező kitölteni *

Érdekesek lehetnek:

Itt a vadiúj Skype – elmondjuk mik az újdonságai

A Microsoft csütörtökön egy teljesen megújult változat kiadását jelentett be Skype nevű ko…