Kezdőlap Mobil Már tölthető a CyanogenMod utódjának első kiadása

Már tölthető a CyanogenMod utódjának első kiadása

7 perce olvasva
0
0
61
Már tölthető a CyanogenMod utódjának első kiadása


A héten végre letölthetővé vált a népszerű, de a múlt év végén véglegesen megszűnt alternatív Android-fork, a CyanogenMod utódját képező operációs rendszer első stabil kiadása. A Lineage OS alapjaiban a CM kódbázisára épül és nagyrészt a korábbi fejlesztők viszik tovább, de mindezt teljesen új infrastruktúrán és a klasszikus nyílt forrású közösségi modellben.

A rendszer ezzel összefüggésben hivatalosan egyelőre csak egy maréknyi készüléket támogat – köztük a Google Nexus 5X és 6P modelljeit, a Motorola G4-es két variánsát, a Galaxy S2-t és S3-at, valamint a OnePlus One-t, az Oppo Find 7a-t és 7s-t, az LG G3 és G4 egyes variánsait és a Xiaomi, illetve a Motorola fél tucat telefonját is.

Ugyanakkor a fejlesztőcsapat azt tervezi, hogy összesen mintegy 80-ra bővíti majd a támogatott készülékek körét, értelemszerűen számos, a fentieknél jóval népszerűbb telefont is bevonva ebbe a körbe.
A felhasználók a Lineage OS első, 14.1-es verziószámú kiadását a projekt letöltési oldaláról szerezhetik be. Bár az új rendszer elvileg használható lehet bizonyos körülmények között a korábbi CyanogenMod ROM-ok frissítésére is, ez nem ajánlott és érdemesebb inkább egy teljes újratelepítésre felkészülni.

Ezt láttad már?  A Google asszisztensével jöhet az LG G6

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil

Szólj hozzá

Az E-mail címed nem publikus.Kötelező kitölteni *

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…