Kezdőlap Hírek Még az eddigieknél is drágábbak lesznek a RAM modulok

Még az eddigieknél is drágábbak lesznek a RAM modulok

7 perce olvasva
0
0
123
Még az eddigieknél is drágábbak lesznek a RAM modulok


Bár az elmúlt év utolsó negyedében már egyébként is jelentősen nőtt a RAM modulok ára, drágulásuk továbbra sem fog megállni – jósolja az egyik legnagyobb memóriagyártó vezetője. Pei-Ing Lee szerint a memóriák árnövekedésének megállására legkorábban ősszel lehet majd számítani, ameddig azonban töretlen drágulásuk lesz várható.

Hasonlóan látják a közeljövőt egy másik ismert memóriagyártó, a Hynix vezetői is, akik éppen a napokban módosították már egyébként is optimista üzleti előrejelzéseiket még feljebb. A cég 15%-kal megnövelt profitelőrejelzése mögött szintén nyilvánvalóan az egyre növekedő memóriaárak állnak, aminek ugyan a vásárlók nem, de a vállalat befektetői nagyon örülnek majd.

Mindez annak “köszönhető”, hogy a piacon kevesebb kapacitás áll rendelkezésre a memóriachipek gyártásához, mint amekkora igény mutatkozik azok iránt – és ez a piaci törvények alapján felhajtja az árakat.
A helyzet az év második feléig biztosan nem is fog változni, és akkor is legjobb esetben is csak az árnövekedés lassulására vagy megtorpanására lehet majd számítani.

forrás

Ezt láttad már?  Itt a vadiúj Skype - elmondjuk mik az újdonságai
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek

Szólj hozzá

Az E-mail címed nem publikus.Kötelező kitölteni *

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…