Kezdőlap Hírek Végleg sírba teszi a Firefox OS-t a Mozilla

Végleg sírba teszi a Firefox OS-t a Mozilla

6 perce olvasva
Végleg sírba teszi a Firefox OS-t a Mozilla bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
21
Végleg sírba teszi a Firefox OS-t a Mozilla


A Mozilla, miután egyszer már elkaszálta, most másodszor is megöli a Firefox OS-t – ezúttal úgy tűnik már véglegesen. A cég ugyanis sajtójelentések szerint szélnek eresztette azt a közel félszáz dolgozóját is, akiket eddig megtartott, hogy tovább dolgozzanak az operációs rendszeren.

A Firefox OS eredeti célpiacát a mobilok képezték volna, de egy maréknyi, a rendszerrel működő készülék megjelenését, illetve bukását követően a Mozilla kénytelen volt belátni, hogy ott nem fognak babérok teremni számára. A cég így 2015 végén leállította a mobilos kiadás frissítését, és helyette a Firefox OS-t beágyazott, illetve IoT-jellegű eszközök rendszerévé próbálta meg átalakítani.
Az elmúlt egy év azonban a jelek szerint megmutatta a Mozilla számára azt, hogy ez a stratégia sem válik be – és a cég ezért döntött a projekt végleges elkaszálása mellett.

A Firefox OS kódbázisa ugyanakkor továbbra is elérhető nyílt forrású licenc alatt, így nem zárható ki teljesen, hogy esetleg valamelyik nagy gyártó magára vállalja továbbfejlesztését – ahogy az történt pl. a technológiai szempontból rendkívül hasonló webOS esetében is.

forrás

Ezt láttad már?  Megérkezett a Windows 10 Alkotói frissítés!
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…