Kezdőlap Hírek Mostantól már pénzt is lehet majd kéregetni a Facebook-on át

Mostantól már pénzt is lehet majd kéregetni a Facebook-on át

7 perce olvasva
Mostantól már pénzt is lehet majd kéregetni a Facebook-on át bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
57
Mostantól már pénzt is lehet majd kéregetni a Facebook-on át


Bár a különböző alapítványok és kezdeményezések már eddig is erőteljesen használták a Facebookot rajongói támogatások begyűjtésére, a közösségi oldal mostantól magánszemélyek számára is lehetővé fogja tenni, hogy elkezdjenek kéregetni rajta át. A szájt ehhez még egy külön gombot is fog biztosítani, és kezelni fogja a befizetéseket is.

A szabályzat szerint a felhasználók egyelőre csak hat jól meghatározott célra: oktatásra és képzésre, egészségügyi kezelésekre, háziállataik ellátására, valamint természeti katasztrófa utáni kárenyhítésre, személyes vészhelyzetre, valamint temetésre gyűjthetnek pénzt, de gyakorlatilag ezekbe a kategóriákba bármit bele lehet zsúfolni. A gyűjtés céljának a felhasználó által megadott leírását ugyanakkor a Facebook ellenőrizni fogja – nyilván azért, hogy az egyértelműen jogsértő célokat kizárja.

A Facebookon mostantól személyes célokra is lehet pénzgyűjtést indítani

 

Ezen kívül a befizetésekből is leemeli majd a maga részét az oldal, méghozzá nem is keveset. Minden egyes adományból ugyanis 6.9%-ot + 30 cent kezelési díjat fog levonni, és csak a maradékot utalja majd át a kéregető felhasználó részére.

Azt, hogy ez jó vagy rossz hír -e, mindenki döntse el maga: de magyarok egyelőre nem fognak tudni – legalábbis az új, intézményesített formában – pénzt gyűjteni a Facebookon át. A lehetőség ugyanis első körben csak az amerikai felhasználók előtt nyílik meg, és közülük is csak azoknak, akik már betöltötték 18. életévüket.

Ezt láttad már?  Szeretné látni, kik törölték az ismerősei közül Facebookon? Itt van a lista róluk

Forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…