Kezdőlap Hírek Jön az eddiginél kétszer gyorsabb DDR5 RAM

Jön az eddiginél kétszer gyorsabb DDR5 RAM

6 perce olvasva
0
0
121
Jön az eddiginél kétszer gyorsabb DDR5 RAM


Bár az újonnan kapható PC-s konfigurációkban éppen csak mostanában kezd uralkodóvá válni a DDR4 RAM, az illetékes szakemberek máris a technológia következő iterációján dolgoznak. A DDR5 RAM az eddigieknél kétszer több adat mozgatását teszi majd lehetővé, ráadásul nagyobb kapacitások kialakítását teszi majd lehetővé azonos méretben.

Az új típusú memóriák működését rögzítő szabvány kidolgozását ugyan eredetileg a tavalyi évben le szerették volna már zárni, a jelek szerint azonban erre legkorábban csak a jövő évben kerülhet majd sor. Ugyanakkor a gyártók már idén nyáron demózhatják az első DDR5-ös memóriák, illetve az azokkal működő alaplapok prototípusait.
Azt ugyanakkor, hogy ezek mikor válnak majd a hétköznapi felhasználók számára is megvásárolhatóvá egyelőre még nem lehet tudni. A DDR4 esetében ehhez a specifikáció véglegesítését követően kb. három évre volt szükség.

Ha a DDR5 is ezt a trendet fogja követni, az azt jelenti, hogy az eszerint működő memóriák és alaplapok valamikor a következő évtized első éveiben jelenhetnek majd meg nagy mennyiségben is a piacon.

Forrás

Ezt láttad már?  Kiszivárgott: Csak áprilisban fog jönni a következő Windows 10
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek

Szólj hozzá

Az E-mail címed nem publikus.Kötelező kitölteni *

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…