Kezdőlap Hírek Csökkenésnek indulhat az SSD-meghajtók ára

Csökkenésnek indulhat az SSD-meghajtók ára

7 perce olvasva
Csökkenésnek indulhat az SSD-meghajtók ára bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
92
Csökkenésnek indulhat az SSD-meghajtók ára


Közel két évnyi folyamatos emelkedés után ismét csökkenésnek indulhat az SSD-meghajtók ára – állítja egy piaci elemző cég. A Trendfocus jóslata szerint ugyan erre még egy darabig várni kell, de végül ismét kedvezőbb áron lehet majd megvenni a szupergyors, flash technológiára épülő háttértárolókat.

Az SSD-k ára a tavalyi év eleje óta közel egy harmadával drágult, és áruk növekedése még az idei év során is folytatódhat – véli a vállalat, ami szerint a nagy árzuhanásra legkorábban 2018-ban lehet majd számítani. Addig csak a drágulás megtorpanására, illetve esetleg az árak minimális csökkenésére lehet számítani.
Ugyanakkor jövőre az SSD-k ára komoly zuhanásnak indulhat, annyira, hogy pár hónap alatt ismét visszaeshet majd a drágulás előtti szintre. Azt, hogy ez pontosan mikor fog bekövetkezni, attól függ, hogy az idei őszre a gyártók milyen kapacitásokat tudnak majd hadrendben állítani az újgenerációs 3D NAND áramkörök gyártására.

A Trendfocus egyébként arra számít, hogy az SSD-k között egyre népszerűbb lesznek a géphez PCI Express csatolón keresztül kapcsolódó – ezzel összefüggésben egyébként általában gyorsabb – modellek, amikért ugyanakkor továbbra is többet kell majd fizetni, mint a hasonló kapacitású, de hagyományos SATA illesztéssel érkező modellekért.

Ezt láttad már?  Már híreket, zenét és filmet is mobilon fogyaszt a magyar

Forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…