Kezdőlap Hírek Brutálisan erős, 12 GB-os új Titan videókártyát jelentett be az Nvidia

Brutálisan erős, 12 GB-os új Titan videókártyát jelentett be az Nvidia

7 perce olvasva
0
0
107
Brutálisan erős, 12 GB-os új Titan videókártyát jelentett be az Nvidia


Az Nvidia a héten meglepetésszerűen jelentette be, hogy piacra dob egy minden korábbinál erősebb videókártyát. Az új Titan Xp nem csak a cég korábbi Titan X, de a közelmúltban bemutatott GTX 1080 Ti kártyáját is alázza, magas órajelének és magszámának, valamint brutális méretű memóriájának köszönhetően.

Az új videóadapterre ugyanis az Nvidia mindjárt 12 GB-ot is pakolt, méghozzá a GDDR5X típusból, ami 11.4 Gbps-es sávszélességű buszon tudnak a CUDA feldolgozó egységek elérni. Utóbbiakból 3840 darab található meg a kártyán (szemben az előző Titan X 3584 darabjával), amik mindegyike 1.6 GHz-en pörög (szemben a korábbi 1.53 GHz-zel) – ennek köszönhetően pedig a kártya teljes számítási teljesítménye a 12 teraflopot is eléri.

Nvidia Titan Xp
Nvidia Titan Xp

 

A fentiek tükrében talán nem meglepő, hogy az új Nvidia Titan Xp (ami egyébként nevét nyilvánvalóan a Titan X és a lelkét képező chip Pascal architektúra kezdőbejűjének összevonásából kapta) ára is brutálisra sikeredett: darabjáért ugyanis nem kevesebb, mint 1200 dollárt, azaz kb. 350 ezer forintnak megfelelő összeget kér a gyártó.
Forrás

Ezt láttad már?  Zsarolóvírus áldozatává vált egy osztrák álomszálloda
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek

Szólj hozzá

Az E-mail címed nem publikus.Kötelező kitölteni *

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…