Kezdőlap Hírek Meglepő dolgot követel váltságdíjként a legújabb zsarolóvírus

Meglepő dolgot követel váltságdíjként a legújabb zsarolóvírus

8 perce olvasva
0
0
45
Meglepő dolgot követel váltságdíjként a legújabb zsarolóvírus


Bár a felhasználók adatait túszul ejtő zsarolóvírusok manapság már sajnos megszokott, mindennapos dolognak számítanak, egy frissen azonosított társuk mégis tud újat mutatni a felhasználóknak. A Rensenware nevű kártevő ugyanis nem készpénzt vagy Bitcoint követel a titkosítás feloldásáért cserébe, hanem azt, hogy áldozata érjen el egy meglehetősen magas pontszámot egy általa megjelölt játékban.

Bár ez első hallásra kedvezőbbnek tűnik annál, mint ha a sokszor több tíz vagy akár száz ezer forintos váltságdíjat kellene a túszul ejtett adatok visszanyerésért cserébe kicsengetni, a valóságban ez nincs így. A kártevő által előírt “Touhou Seirensen ~ Undefined Fantastic Object” nevű játékban ugyanis piszkosul nehéz az előírt Lunatic szinten a 200 millió pontot összegyűjteni, ami a titkosítás feloldásának előfeltétele.
Az új kártevő csúcspontszám elérését követeli egy játékban az adatainkért cserébe
Az új kártevő csúcspontszám elérését követeli egy játékban az adatainkért cserébe

 

Az egyetlen jó hír, hogy a Rensenware zsarolóvírus – legalábbis eredeti kiadásában – nem terjed magától, mert azt készítője állítólag csak egy viccnek szánta néhány barátja részére. Ráadásul ki is adott hozzá egy olyan segédprogramot, ami átveri a kártevőt, és elhiteti vele, hogy a felhasználó elérte a kívánt eredményt a játékban, miközben az nincs is így.

Ezt láttad már?  Elképesztő grafikát villant a Project CARS 2 kiszivárgott trailere

A zsarolóprogram mindenesetre jó kifogás lehet mostantól arra az említett játék szerelmeseinek, hogy miért tolják azt akár munkahelyükön, munkaidőben is. Ha ugyanis a főnök kérdősre vonja őket ezért, elég csak azt mondaniuk, hogy a Rensenware túszul ejtette a legújabb negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentést, és ők éppen csak megpróbálják visszaszerezni azt.

Forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek

Szólj hozzá

Az E-mail címed nem publikus.Kötelező kitölteni *

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…