Bár az, hogy játékra, kiszolgálásra vagy akár klasszikus irodai munkára egy PC egyértelműen jobb választás egy Mac-nél soha nem volt kérdés, évtizedek óta makacsul tartja magát a mítosz, ami szerint kreatív területre – mint pl. a grafikai vagy videószerkesztés – inkább almás masinát érdemes venni. Alaposan rácáfol azonban erre a sztereotípiára a fenti videó, amelyben a két masinát a de facto szabványos képmanipulátor, a Photoshop segítségével ugrasztják egymásnak.

Egészen pontosan egy 8-magos, 3 GHz-en pörgő és 64 GB RAM-mal, valamint 2 darab FirePro D700 csúcskártyával szerelt Mac Pro-t eresztenek ringbe egy, az AMD új Ryzen 1700 processzorára épülő, szintén 8-magos és 3 GHz-en üzemelő, de csak negyedannyi: 16 GB memóriával, valamint egyetlen darab GTX 1080 kártyával felvértezett asztali PC-vel szemben, és nézik meg, hogy azok közül melyik teljesít jobban az említett képszerkesztő programmal.

A nem túl meglepő eredmények szerint az alig 1530 dolláros (440 ezer forintos) PC messze jobbnak bizonyul ezen a téren (is) a közel 5200 dollárba (1.5 millió forintba) kerülő Mac Pro-nál – ugyanis kétszer olyan gyorsan végzi el a feladatot, mint nála több mint háromszor drágább almás társa. Így a klasszikus gép nem csak hatszor jobb ár/teljesítmény mutatót villant, de abszolút értelemben is kétszer jobbnak bizonyul a grafikai területen történő bevetésre is, mint az Apple által gyártott méregdrága masina.
Ezt láttad már?  Ezt tudja sötétben az iPhone 7

Forrás

Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…