Kezdőlap Hírek Kiderült mikor jön az új, szuperolcsó Windows Cloud

Kiderült mikor jön az új, szuperolcsó Windows Cloud

7 perce olvasva
Kiderült mikor jön az új, szuperolcsó Windows Cloud bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
83
Kiderült mikor jön az új, szuperolcsó Windows Cloud


Bár arról, hogy a Microsoft a Windows egy új, úgymond felhős változatán dolgozik, már az év elején beszámoltunk, mindeddig nem lehetett tudni, hogy az mikor is kerül kiadásra. A napokban azonban kiszivárgott, hogy Redmond a Windows Cloud-ot még a nyár előtt be fogja mutatni.

Legalábbis ezt állítja a ZDNet a céghez közeli forrásokra hivatkozva, amik szerint az új rendszert a Microsoft májusban tervezi a széles nyilvánosság előtt is leleplezni. Ezen kívül megerősíti azt is, hogy a Windows 10 Cloud az alaprendszer egy visszaskálázott változatát fogja képezni, ami kizárólag a Windows Store-ból letölthető új típusú, univerzális alkalmazásokat tudja majd futtatni.
A Microsoft a Windows Cloud-dal a Google ChromeOS operációs rendszerének próbál majd konkurenciát támasztani
A Microsoft a Windows Cloud-dal a Google ChromeOS operációs rendszerének próbál majd konkurenciát támasztani

 

A rendszer így bizonyos értelemben a Windows RT utódjának lesz tekinthető, bár technikailag vélhetően immár inkább a hagyományos Windows 10-hez lesz majd közelebb. Annyira, hogy állítólag – a megfelelő licenc megvásárlását követően – frissíteni is lehet majd róla az operációs rendszer teljes értékű kiadására, amely a hagyományos Windows alkalmazásokat is képet tudja majd futtatni.

A Windows Cloud-ot a Microsoft vélhetően ingyen vagy fillérekért fogja adni az eszközgyártók számára, hogy így tudjon versenyre kelni a legolcsóbb hordozható gépek szegmensében is. Ebben a kategóriában az utóbbi években a Google ChromeOS-ét futtató ChromeBook-ok jelentős részesedésre tettek szert, és Redmond az új rendszerrel elsősorban ezektől szeretné az elvesztett piaci részeket visszahódítani.

Ezt láttad már?  Hackerek miatt válhatnak veszélyessé az önvezető autók

Forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…