Kezdőlap Hírek Drónnal ütközött össze egy repülő a levegőben

Drónnal ütközött össze egy repülő a levegőben

7 perce olvasva
Drónnal ütközött össze egy repülő a levegőben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
13


A napokban megtörtént az, amitől a drónok térhódításának kezdetétől fogva sokan féltek. Egy, a kanadai közlekedési minisztérium által a hétvégén kiadott közleményszerint ugyanis egy ilyen távirányított szerkezet összeütközött a levegőben egy utasokat szállító, menetrend szerint közlekedő repülővel.

 

Azt, hogy ki és milyen célból reptette a drónt a repülő útvonalán, egyelőre nem lehet tudni – mert hogy az illető személyt még nem sikerült beazonosítani. Az mindenesetre biztos, hogy a kezelő súlyosan megszegte a helyi törvényeket, amik csak 90 méter magasságig engedik különengedély hiányában a drónokat reptetni – az ütközésre ugyanis ennél közel ötször magasabban, 460 méteren került sor.

 

A 19-üléses, de a baleset idején a két pilóta mellett mindössze négy utast szállító Beechcraft 1900D típusú gép apróbb sérülésekkel vészelte túl a balesetet, utasai pedig egy kis rémültséggel megúszták az esetet, ami azonban akár könnyen katasztrófával is végződhetett volna. Ha ugyanis a drón valamelyik motort vagy a szárny kritikus részeit találta volna el, az a repülő lezuhanását is okozhatta volna.

forrás

Ezt láttad már?  Trükkös levéllel támadják a Gmail-felhasználókat a hackerek
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…