Kezdőlap Szoftver Irdatlan mennyiségű Windows-folt fog érkezni kedden

Irdatlan mennyiségű Windows-folt fog érkezni kedden

7 perce olvasva
Irdatlan mennyiségű Windows-folt fog érkezni kedden bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
19


A Microsoft jövő kedden minden korábbi rekordot megdöntő számú javítást fog kiadni a Windows-hoz és az arra készült szoftvereihez. Redmond októberi foltcsomagja ugyanis nem kevesebb, mint 49 sebezhetőség foltját tartalmazza majd, amelyek közül számos kritikus hiba javítása lesz.

A foltok a Windows XP-től kezdve a Vista-n át a Windows 7-ig gyakorlatilag minden Microsoft operációs rendszert érintenek majd, de ezen kívül az Office irodai csomag különböző változataiban, a SharePoint Server-ben, illetve a Groove Server-ben is több rakás biztonsági rést zárnak majd le. Az ugyanakkor nem egyértelmű, hogy a betömködött rések között lesz -e az a két sebezhetőség is amely az elmúlt hetekben jelentős sajtóvisszhangot kiváltó Stuxnet botnet terjedését lehetővé tette.
Az összesen 49 folt kiadása nem csak hajszállal jelent új csúcsot, hiszen az eddigi rekordtartó a Microsoft augusztusi foltcsomagja volt, amely akkor mindössze kétharmadik ennyi: egészen pontosan 34 sebezhetőséget javított.

Redmond egyébként a napokban megerősítette azt a korábban már felmerült javaslatát, amely szerint a számítógépes rendszerek “egészségi állapotát” is a klasszikus humán-egészségügyben megszokott módszerekkel kellene védeni, és többek között – a fertőzések terjedésének korlátozása érdekében – a rosszindulatú programok áldozatává esett gépeket egyszerűen eltiltani az internethez történő hozzáféréstől immunizálásukig.

Ezt láttad már?  Kikerült egy látványos funkció a Windows 10 frissítéséből

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Szoftver
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Itt a vadiúj Skype – elmondjuk mik az újdonságai

A Microsoft csütörtökön egy teljesen megújult változat kiadását jelentett be Skype nevű ko…