Kezdőlap Mobil Alkatrészhiány vár a mobilpiacra

Alkatrészhiány vár a mobilpiacra

3 perce olvasva
Alkatrészhiány vár a mobilpiacra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
92
Alkatrészhiány vár a mobilpiacra


A gyártók minden eddiginél nagyobb keresletet támasztanak az alkatrészek iránt, a kínai cégek is a közép- és csúcskategóriát veszik célba.

 

Az okostelefonpiac úgy néz ki, hogy döcögős évre készülhet, ugyanis a gyártók kereslete a főbb alkatrészek iránt (kijelzők, memóriák, szenzorok) olyan mértékben megugrott, hogy minden téren hiány várható. Ezt a tajvani ellátólánc is megerősítette.

A hírek alapján a kínai gyártók igyekeznek jobban feltűnni a globális piacon, ezért mindenki a közép- és a csúcskategóriát veszi célba. Emiatt aztán több alkatrészt rendelnek, a kereslet alaposan megugrott.

Az Apple és a Samsung várhatóan idén is a két legnagyobb cég lesznek a szektorban, azonban a top 5-öt már a kínai Huawei, Oppo és Vivo folytatják. A Huawei ráadásul idén több mint 150 millió készüléket szállítana le, a Vivo pedig több mint 100 milliót.
Alkatrészhiány

A verseny miatt a kisebb kínai cégek is igyekeznek ugyanolyan filozófia szerint csúcskészüléket kínálni olcsóbban – ez a stratégia vitte sikerre a nyugati piacokon a Huaweit és a OnePlust is.

A kínai cégek igyekeznek minél több OLED-kijelzőt szerezni, az ilyen panelek iránt soha nem látott magasságokba emelkedik a kereslet. Ennek ellenére az LCD-k iránti igény is nagyon magas marad, továbbá az optikai szenzorokhoz is nehéz lesz hozzájutni, mert minden gyártó a létező legjobb kamerát szeretné beépíteni a készülékeibe.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő zoomkamerát kaphat a Xiaomi következő okostelefonja

A tippek szerint a Mi Note 11 lehet a következő Xiaomi mobil, ezúttal 12x-es optikai és 12…