Kezdőlap Mobil A Gmail SMS-sel Afrikában is lehet mobil e-mailezni

A Gmail SMS-sel Afrikában is lehet mobil e-mailezni

2 perce olvasva
A Gmail SMS-sel Afrikában is lehet mobil e-mailezni bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
21


Nem kell sem mobilnet, sem okostelefon a mutatványhoz.

Új szolgáltatást indít a Google Afrikában. A Google SMS lehetővé teszi, hogy hagyományos telefonokról is küldhessenek a felhasználók szöveges e-mail üzeneteket, akkor is, ha egyáltalán nem rendelkeznek mobil internet hozzáféréssel, okostelefonnal.

A Gmail SMS-sel Afrikában is lehet mobil e-mailezni
Egyelőre kísérleti jelleggel indult el a Gmail SMS szolgáltatás, mely Ghána, Kenya és Nigéria területén vehető jelenleg igénybe. A Gmail-ezéshez elég egy kutyaközönséges mobiltelefon, nem kell sem Wi-Fi, sem mobil internet lefedettség, hiszen az afrikai felhasználók ezeknek igencsak szűkében vannak. Ha a szolgáltatást Gmail beállításainkban aktiváljuk, akkor azt követően egy megadott számra küldött SMS-ben email üzeneteket írhatunk bárkinek. A válasz e-maileket is SMS formába konvertálja a rendszer és elküldi telefonszámunkra. Még az emailek görgetésére, váltására szolgáló parancsok is aktiválhatók (More, Pause, Resume).

 

Ahogy a Google-nál szokás, maga a szolgáltatás teljesen ingyenes, persze kimenő SMS-einket magunk fizetjük. A szolgáltatást a Google Emerging Markets csapata fejlesztette ki. Nem feltétlenül várnak nagy sikert, ám mindenképpen figyelemre méltó, hogy igen szerény technikai környezetben is képesek voltak egy folyamatos kommunikációt megvalósító rendszert megtervezni és kivitelezni.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Újabb képeken a „Huawei P9”?

Kihagyta a februári MWC-t a Huawei P8 folytatása, ám a gyártó gigászi standjai jól mutattá…