Kezdőlap Szoftver A Windows XP egy időzített bomba

A Windows XP egy időzített bomba

6 perce olvasva
A Windows XP egy időzített bomba bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
21
A Windows XP egy időzített bomba


A Microsoft után a biztonsági szakértők is újra a mielőbbi frissítésre figyelmeztetnek.

Nem is olyan régen pont a Microsoft hívta fel a figyelmet a nyugdíjba vonuló Windows XP-vel kapcsolatban a nulladik napi sebezhetőség veszélyére. A biztonsági szakértőknek és a gyártóknak sem kellett több, hiszen az alkalom kapcsán újfent emlékeztettek mindenkit arra, hogy tényleg ideje váltani: a redmondiak 2014. április 8-tól nem adnak ki frissítéseket és biztonsági javításokat a rendszerhez.

Graham Cluley egyenesen időzített bombának nevezte a Windows XP-t, ami a támogatás lejártával robbanhat. A netes bűnözők elvégre alig várják, hogy végre kiaknázhassák a frissítések hiányából eredő lehetőségeket. Cluley többek között az Adobe Reader legfrissebb verzióját ajánlja védekezésképp – korábban ugyanis kiderült, hogy a régebbi verziók remek alapot adhatnak a PDF-alapú támadásokra.
A Windows XP világszinten a gépek több mint 30 százalékán van ott továbbra is, a nemrég felfedezett sebezhetőség így még komolyabbnak tűnik. A Microsoft azt reméli, hogy a kampányának köszönhetően jövő áprilisra már csak a felhasználók 13 százaléka ragaszkodna a mostanra elavult rendszerhez.

forrás

Ezt láttad már?  Most nagyon kell vigyázni a Word dokumentumok megnyitásával
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Szoftver
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Itt a vadiúj Skype – elmondjuk mik az újdonságai

A Microsoft csütörtökön egy teljesen megújult változat kiadását jelentett be Skype nevű ko…