Kezdőlap Szoftver Erősödik a Chrome jelszóvédelme

Erősödik a Chrome jelszóvédelme

2 perce olvasva
Erősödik a Chrome jelszóvédelme bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
61
Erősödik a Chrome jelszóvédelme


Windows esetében is hitelesítés szükségeltetik majd a szövegként való megjelenítéshez.

 

Augusztus közepén váratlanul felkapta a nemzetközi média, miszerint a Google Chrome webböngészőben elmentett bejelentkezési információkat a beállítópanelen keresztül bárki képes minden további nélkül megtekinteni, amennyiben fizikai hozzáférése van a számítógéphez.

A meglepően nagy vihart kavart felfedezésre válaszul a Google kijelentette, hogy a szoftverben ősidők óta jelenlévő funkcionalitás biztonsági szempontból valójában lényegtelen: az igazi problémát az jelenti, ha illetéktelen személy egyáltalán garázdálkodhat a másik számítógépén. Ez nem győzte meg túlságosan a publikumot, így a panaszkodás hallgatását megunva a keresőcég inkább nekiállt implementálni egy extra hitelesítéses megoldást.

A szigorítás úgy egy hónapja elsőként Mac OS X-en bemutatkozott be, François Beaufort friss tájékoztatása alapján pedig a közeljövőben Windows esetében is aktiválva lesz. A lényege, hogy a böngészőbe mentett jelszavak sima szövegként való kijelzése előtt meg kell adni az operációs rendszerben lévő felhasználói fiók jelszavát, így a kémkedő személy szinte garantáltan nem tekintheti meg a tárolt adatokat.
forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Szoftver
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Sajtóképen a Desire P és Q

A csúcsmezőnybe szánt HTC One leleplezését követően hamarosan az alsóbb régiókban is bővít…