Kezdőlap Szoftver Újabb nagy Windows-frissítés a láthatáron

Újabb nagy Windows-frissítés a láthatáron

3 perce olvasva
Újabb nagy Windows-frissítés a láthatáron bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
27
Újabb nagy Windows-frissítés a láthatáron


Elméletileg Threshold kódnévre hallgat a Blue-t követő nagy dobás.

A ZDNet kiváló microsoftos forrásokkal rendelkező Mary Jo Foley-jának ropogós értesülései szerint lassan kezd alakot ölteni a Windows rendszerek következő hatalmas frissítése, a Threshold kódnevet kapott „szervizcsomag” 2015 tavaszán válhat elérhetővé. A magyarul küszöböt – érzékletesebben valami kezdetét – jelentő elnevezés az első Halo játékból származhat, abban egy bolygót jelölt.

Túl sok konkrétumot egyelőre nem lehet tudni, ám a frissítés fő célja elméletileg a Windows 8.x, Windows Phone 8.x és XBOX One OS kódbázisainak további egységesítése; a kérdéses szoftverek már mind a Windows NT kernelt használják. Fontos megemlíteni, hogy a Threshold nem kimondottan a Windows valamelyik verziójának foltozása, hanem egy frissítéscsoport összefoglaló neve, továbbá nincs köze a Windows Phone és Windows RT pletykált egységesítési törekvéséhez sem.

A Threshold lényege, hogy a Microsoft összes rendszerén lehetővé tegye a Steve Ballmer által csak „magas értékű tevékenységeknek” titulált funkcionalitásokat és lehetőségeket, ezek főbb kategóriái: önkifejezés / dokumentumok, döntéshozatal / feladat-végrehajtás, továbbá „komoly szórakozás”.
Végül megemlítendő, hogy a Windows Phone 8.1 jövő tavasszal való elérhetővé válása tájékán érkezhet egy nagyobb frissítés a Windows 8.1-hez is, azonban ennek újdonságai nem ismertek, de talán az említett platformok közti egységes programboltot fogja meghozni.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Szoftver
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Sajtóképen a Desire P és Q

A csúcsmezőnybe szánt HTC One leleplezését követően hamarosan az alsóbb régiókban is bővít…