Kezdőlap Szoftver Biztonsági funkciókkal gazdagodik a Microsoft-fiók

Biztonsági funkciókkal gazdagodik a Microsoft-fiók

2 perce olvasva
Biztonsági funkciókkal gazdagodik a Microsoft-fiók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
44


Úton a tevékenységnapló, vészkulcsot kapnak a kétlépcsős hitelesítők.

 

A redmondi vállalat lassan, de biztosan halad az online szolgáltatásainak központosított elérésére kitalált Microsoft-fiók fejlesztésével, az elkövetkező hetekben biztonsággal és felügyelettel kapcsolatos újítások válnak elérhetővé a rendszerben.

A leginkább látványos újítás, hogy elérhető lesz egy közelmúltbeli tevékenységeket felsoroló lap: ezen megtekinthetőek lesznek például a bejelentkezések részletei, így leleplezhetőek lesznek a fiókban csendben kémkedők. Bővül a biztonsági értesítések köre is, például a jelszó megváltoztatása esetén is kérhető lesz SMS-es jelzés, plusz több telefonszám és e-mail megadása esetén vezérelhető lesz az üzeneteket megkapók köre.
microsoft fiók
Végül jó hír lehet a kétlépcsős azonosítást használók számára, hogy generáltatható lesz egy mesterkulcs, így ha rossz kód jönne SMS-ben, továbbá a mobilos hitelesítő alkalmazás is csődöt mondana, akkor ezt megadva be lehet lépni a fiókba. Ugyan a kérdéses körülmények rendkívül valószínűtlenek, ám mégis üdvözlendő fejlesztésről van szó.
microsoft-fiok
microsoft-fiok
(Forrás: Microsoft | Fotó: José María Mateos)
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Szoftver
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Sajtóképen a Desire P és Q

A csúcsmezőnybe szánt HTC One leleplezését követően hamarosan az alsóbb régiókban is bővít…