Kezdőlap Hírek Betört a Facebook szervereire – 11 milliót kapott érte

Betört a Facebook szervereire – 11 milliót kapott érte

2 perce olvasva
Betört a Facebook szervereire – 11 milliót kapott érte bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
118
Betört a Facebook szervereire - 11 milliót kapott érte


Nem kevesebb, mint 40.000 dolláros (11 millió forintot is meghaladó) jutalmat zsebelhetett be a közelmúltban egy hacker, aki egy rendkívül veszélyes biztonsági hibát azonosított a Facebook gépeiben. A kutató az általa megtalált sebezhetőség kihasználásával tetszőleges programkódot (pl. vírust, kémprogramot) tudott volna felcsempészni a közösségi oldal szervereire – de inkább elárulta annak részleteit a szájt üzemeltetőinek.

A Facebook ezért cserébe fizette ki neki az említett, elképesztő összeget, ami az eddigi legmagasabb jutalmat képezi, amit valaki az oldal által meghirdetett bugvadász program keretében bezsebelhetett. A korábbi csúcsot egy még két évvel korábban, 2014 elején azonosított biztonsági hiba tartotta, amit 33.500 dollárral (9.6 millió forinttal) jutalmazott anno a szájt üzemeltetése.
Az új rekordot beállító hibát a kutató még október közepén jelentette a Facebook-nak, aki három napon belül javította azt, két hét múlva pedig már ki is fizette az igen magas jutalmat érte a bejelentőnek. Az oldal ugyanakkor csak a közelmúltban járult hozzá a hiba részleteinek leleplezéséhez – ezért került az csak most be a hírekbe.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

A Microsoft még az autógumikra is vigyáz

Az új rendszer segít jelezni az abroncsok hibáit, de még azt is megjegyzi, hol futottunk k…