Elárulta a Samsung, hogy mi volt a baj


A Galaxy Note 7 problémáit akkumulátorgyártási gondok okozták – mindkét beszállító hibázott.

 

A Samsung a kimerítő nyomozást követően végre hivatalosan is elárulta, hogy mi volt a baj a Galaxy Note 7 okostelefonokkal. A vizsgálatban nem csak a saját alapos tesztjeire támaszkodott a vállalat, hanem három független csoporttal is együtt dolgozott.

A Samsung az elmúlt hónapokban megvizsgálta a hardvert, a szoftvert, az összeszerelést – 700 mérnök 200 000 készüléket és 30 000 akkut tesztelt, illetve reprodukálta a tűzeseteket, amelyekről a jelentések szóltak.

Mint kiderült, maga a Galaxy Note 7 egyáltalán nem volt hibás abban, hogy az akkuk megadták magukat – vagyis kizárólag az akkumulátorokkal volt gond.
Az eszközhöz a Samsung SDI mellett az Amperex Technology szállította az energiaforrást, azonban mindkettő gyártási és tervezési hibáktól szenvedett. A Samsung SDI akkuja rövidzárlatot kapott a felső sarkok deformitása és a túl vékony belső elválasztók miatt; míg az Amperex akkujából hiányzott vagy rossz helyen volt a szigetelőrész, illetve túl vékony volt a belső elválasztó.

A Samsung 3 millió eladott Galaxy Note 7 készülékének a 96 százalékát már visszahívták.

A jövőben a Samsung egy többlépcsős biztonsági protokollt és egy 8-pontos akkumulátorbiztonsági ellenőrzést alkalmaz majd, illetve létrehozott egy tanácsadói csoportot is külső szakértőkkel és kutatókkal.

forrás

Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő zoomkamerát kaphat a Xiaomi következő okostelefonja

A tippek szerint a Mi Note 11 lehet a következő Xiaomi mobil, ezúttal 12x-es optikai és 12…