Kezdőlap Mobil Tim Cook miatt lett unalmas az Apple?

Tim Cook miatt lett unalmas az Apple?

4 perce olvasva
Tim Cook miatt lett unalmas az Apple? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
23
Tim Cook miatt lett unalmas az Apple?


Egy korábbi mérnök szerint Tim Cook miatt vált unalmassá az Apple.

 

Bár Tim Cook vezetése alatt az Apple a világ leggazdagabb cégévé vált, ennek ellenére nem felhőtlen a helyzet az óriásnál. Az almás cég egyre jobban függ az iPhone-eladásoktól, és miközben azok 2015-ig remekül alakultak, addig a tavalyi eredmény miatt az éves nyereség 14 év után először csökkent.

Egyre többen aggódnak, hogy az okostelefonpiacnak nincs hova tovább fejlődnie, ráadásul a Macet sem tekinti olyan alapvető termékének a vállalat, mint régen.

Bob Burrough, az Apple egyik korábbi mérnöke most tovább ment a kritikában. A Steve Jobs és Tim Cook alatt egyaránt dolgozó mérnök a CNBC-nek azt mondta, hogy a dinamikus változások elhozása helyett az Apple-re már csak az unalmas működés a jellemző. Állítása szerint az első iPhone fejlesztése során tapasztalt káosz vezetett a legnagyobb találmányhoz.
Szervezetileg 2007-ben az Apple a vadnyugatra hasonlított, a projektek voltak az elsődlegesek, és senki nem mondhatta semmire, hogy nem az ő munkája: mindenki azért volt ott, hogy megoldja a felmerülő problémákat, munkakörtől, kinevezéstől és beosztástól függetlenül.

Tim Cook miatt lett unalmas az Apple?

Burrough szerint manapság a dinamizmus kikopott az Apple-ből, és a helyzet olyan, mint régen a Palm cégnél. A vállalat csapatai szigorúan és hierarchikusan szervezettek voltak, mindenki saját felelősséggel rendelkezett, a problémák megoldásakor pedig a segítségkérésre mindenkinek az volt a válasza, hogy az nem az ő dolga.

Steve Blank Tim Cook vezetési stílusát Steve Ballmeréhez hasonlította: amikor Ballmer átvette az irányítást Bill Gatestől, az eladásokat megtriplázta, de a mobilpiacot elvesztette.

Az Apple persze vélhetően nem kerül ilyen helyzetbe, és nem marad le a következő nagy trendről sem: a hírneve, az erőforrásai és a készpénztartaléka fényében nem valószínű, hogy végül senkinek sem kellenének az új Apple termékek.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő zoomkamerát kaphat a Xiaomi következő okostelefonja

A tippek szerint a Mi Note 11 lehet a következő Xiaomi mobil, ezúttal 12x-es optikai és 12…