Kezdőlap Hírek Megint durva biztonsági hibát találtak a Facebook-ban

Megint durva biztonsági hibát találtak a Facebook-ban

2 perce olvasva
Megint durva biztonsági hibát találtak a Facebook-ban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
14


Alig egy héttel az előző, rendkívül súlyos biztonsági rés ismertté válását követően ismét egy újabb sérülékenységre derült fény a Facebook-on. A mostani sebezhetőség, bár súlyosságában nem hasonlítható a korábbihoz, így is igen durva volt, hiszen a felhasználó esetleg máshol meg sem lévő feltöltéseinek törlésére adott lehetőséget illetéktelenek számára.

A hiba súlyosságát jól bizonyítja az is, hogy a Facebook nem kevesebb, mint 10.000 dollárt, azaz kb. 3 millió forintot fizetett ki a róla szóló információknak a felfedező részére. Utóbbinak ráadásul ezért nem is kellett sokat dolgoznia, ugyanis a sérülékenység kihasználása gyakorlatilag banálisan egyszerű volt:, ehhez a támadónak csak egy legitim videótörlési kérésben kellett a felvételt azonosító egyedi számot bárki más videójának hasonló azonosítására lecserélnie.

A hibát – akárcsak a korábbi esetben – már közel fél évvel ezelőtt fedezték fel, a közösségi oldal mostanra pedig természetesen kijavította azt. Így a felhasználóknak jelenleg nem kell aggódniuk videóik esetleges törlése miatt – legalábbis a következő hasonló sérülékenység azonosításáig.
forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Olcsó lesz a Gigabyte B450M Gaming alaplap

A B450-es lapkakészlettel rendelkező új Gigabyte alaplap AM4-es foglalatú processzorokat k…