Kezdőlap Hírek Még az eddigieknél is drágábbak lesznek a RAM modulok

Még az eddigieknél is drágábbak lesznek a RAM modulok

6 perce olvasva
Még az eddigieknél is drágábbak lesznek a RAM modulok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
124
Még az eddigieknél is drágábbak lesznek a RAM modulok


Bár az elmúlt év utolsó negyedében már egyébként is jelentősen nőtt a RAM modulok ára, drágulásuk továbbra sem fog megállni – jósolja az egyik legnagyobb memóriagyártó vezetője. Pei-Ing Lee szerint a memóriák árnövekedésének megállására legkorábban ősszel lehet majd számítani, ameddig azonban töretlen drágulásuk lesz várható.

Hasonlóan látják a közeljövőt egy másik ismert memóriagyártó, a Hynix vezetői is, akik éppen a napokban módosították már egyébként is optimista üzleti előrejelzéseiket még feljebb. A cég 15%-kal megnövelt profitelőrejelzése mögött szintén nyilvánvalóan az egyre növekedő memóriaárak állnak, aminek ugyan a vásárlók nem, de a vállalat befektetői nagyon örülnek majd.

Mindez annak “köszönhető”, hogy a piacon kevesebb kapacitás áll rendelkezésre a memóriachipek gyártásához, mint amekkora igény mutatkozik azok iránt – és ez a piaci törvények alapján felhajtja az árakat.
A helyzet az év második feléig biztosan nem is fog változni, és akkor is legjobb esetben is csak az árnövekedés lassulására vagy megtorpanására lehet majd számítani.

forrás

Ezt láttad már?  4000 MHz-es HyperX DDR4 memóriákat ad ki a Kingston
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…