Kezdőlap Szoftver Új, lightos verziót adhat ki a Windows-ból a Microsoft

Új, lightos verziót adhat ki a Windows-ból a Microsoft

7 perce olvasva
Új, lightos verziót adhat ki a Windows-ból a Microsoft bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
35
Új, lightos verziót adhat ki a Windows-ból a Microsoft


A Microsoft a Windows egy új változatán dolgozik, amit még az idei évben bejelenthet – tudta meg a petri.com Az oldal szerint az új, belsőleg Cloud Shell-nek hívott rendszert Redmond “a Windows egy lightos, a modern számítástechnikai világ számára tervezett” változataként írja le, ami a Chrome OS közvetlen konkurense lehetne.

Bár az új rendszerről rendelkezésre álló információk egyelőre igen szegényesek, jelenleg úgy tűnik, hogy a Microsoft egy, a játékok esetében már megszokott streaming-technológián alapuló, illetve ahhoz hasonló megoldás kialakításán dolgozhat a Windows számára. Ez úgy tenné lehetővé akár rendkívül kis kapacitású és “buta” eszközökön is a Windows-ra készült alkalmazások futtatását, hogy azokat valójában a cég Azure felhőjében működtetné, a felhasználó eszközét pedig csak megjelenítésre, illetve bevitelre használná fel.

A technológia lehetővé tenné, hogy a piacon szuperolcsó és akár ARM processzorokra épülő laptopok jelenjenek meg, amik szerény saját kapacitásaik ellenére akár a legkomolyabb – és akár az x86-os platformhoz között – alkalmazások “futtatására” is képesek lehetnének. Redmond ezzel gyakorlatilag a Windows RT koncepcióját éleszthetné újra egy továbbfejlesztett, előbbi inherens hátrányaitól mentes formában.
Ezt láttad már?  A PC-lassulás rejtett okai

A kiszivárgott információk szerint a Microsoft az új, szuperkönnyű Windows-t még az idei évben bejelentheti – de, hogy közelebbről mikor, azt egyelőre nem lehet tudni.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Szoftver
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Itt a vadiúj Skype – elmondjuk mik az újdonságai

A Microsoft csütörtökön egy teljesen megújult változat kiadását jelentett be Skype nevű ko…