Kezdőlap Hírek Hivatalos: Márciusban jönnek az AMD új szupererős processzorai

Hivatalos: Márciusban jönnek az AMD új szupererős processzorai

3 perce olvasva
Hivatalos: Márciusban jönnek az AMD új szupererős processzorai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
255
Hivatalos: Márciusban jönnek az AMD új szupererős processzorai


Az AMD alig egy hónap múlva, március elején fogja piacra dobni első, a cég új Zen architektúrára épülő processzorait – jelentette be a cég elnöke keddi, negyedéves üzleti beszámolója keretében. A Rysen kódnév alatt érkező chipek a gyártó szerint olyan erősek lesznek, hogy simán fel tudják majd venni a versenyt az Intel legerősebb Core i5, illetve Core i7 lapkáival is.

Ha ez tényleg így lesz, akkor az új processzorok az AMD legnagyobb dobásai lesznek az elmúlt egy évtizedben, amik lehetővé tehetik számára, hogy a “futottak még” kategóriából ismét az Intel egy igen komoly ellenfelévé léphessen elő. Sajnos az AMD által a szóban forgó időszakban kiadott lapkák folyamatos lemaradásban voltak teljesítményben a nagy konkurens megoldásaihoz képest, ami miatt a vállalat piaci részesedése alig tíz év alatt a fej fej mellett állapotból 20% alatti szintre esett vissza.

A Ryzen chipeket egyébként az év második felében újabb Zen-architektúrára épülő lapkák fogják követni, amik azonban már az AMD APU-kínálatát fogják bővíteni. A Raven Ridge kódnevű egységeket a vállalat ezzel összefüggésben elsősorban laptopokba és középkategóriás asztali gépekbe szánja majd.
Ugyanebben az időszakban kerülnek majd piacra az AMD új Vega grafikus chipjei is, amik a Ryzen-ekhez hasonlóan a csúcskategóriás piacot célozzák meg – csak éppen értelemszerűen a GPU-k piacán. Az új HBM2 memóriaarchitektúrának és az áttervezett grafikus áramköröknek köszönhetően állítólag ezek is komolyan meg fogják majd szorongatni a konkurenciát, amit azonban itt elsősorban nem az Intel, hanem az Nvidia képez.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Olcsó lesz a Gigabyte B450M Gaming alaplap

A B450-es lapkakészlettel rendelkező új Gigabyte alaplap AM4-es foglalatú processzorokat k…