Bár mind maga a C64, mind a Civilization játék a maga kategóriájában is idejében az egyik – ha ugyan nem “a” – legnépszerűbb alkotásokat képezték, sikerük időbeli elhatárolódásának nyomán Sid Meier játékát soha nem készítették el a házigépes platformra. A jelek szerint azonban néhány lelkes rajongó úgy döntött, hogy bepótolják ezt a mulasztást, és nekiláttak a Civilization a Commodore 64-en futó változata megírásának.

Akárcsak az eredetiben, a játékos feladata a 8-bites Civilization-ben is egy minden új játékban véletlenszerűen generált Földön több másik, a C64 által irányított nemzettel harcolva minél több régió meghódítása, és végső soron a világuralom elnyerése. Ennek érdekében a felhasználónak magának kell fontos döntéseket meghoznia erőforrásai felhasználása, csapatai fejlesztése és persze hódítási stratégiája ügyében is, amik mind befolyásolják sikerességét.
Így néz ki a C64-es Civilization
Így néz ki a C64-es Civilization

 

Ugyanakkor az eredeti Civilization I-től eltérően a Commodore-változat izometrikus megjelenítést használ – ami ezen a platformon leginkább a Last Ninja sorozatra emlékezet -, valamint belekerültek Sid Meier egy későbbi játékának, az Alpha Centauri-nak elemei is. Szintén még létező különbség, hogy egyelőre diplomáciai megoldások használatára nem, illetve korlátozottan van lehetőség a játékban, ami amúgy teljesen néma, mert a hangeffektek nem kerültek elkészítésre hozzá.

c64

A fejlesztők azt ígérik, hogy ezeket a hiányosságokat hamarosan pótolják majd. Aki addig is szeretné kipróbálni, hogy mit tud jelenlegi formájában a játék, az innen töltheti le azt a lemez-képállományt, amit emulátorban vagy akár egy igazi Commodore 64-en is futtathat.

forrás

Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

GTA San Andreas cheat – Csalások, kódok, cheatek

Grand Theft Auto: San Andreas cheat, kódok, csalások   Ebben a cikkben összegyűjtöttü…