Kezdőlap Hírek Mégis lesz Windows 7 driver az AMD Ryzenhez

Mégis lesz Windows 7 driver az AMD Ryzenhez

3 perce olvasva
Mégis lesz Windows 7 driver az AMD Ryzenhez bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
32
Mégis lesz Windows 7 driver az AMD Ryzenhez


A Kaby Lake-től eltérően a Zen kap némi alapvető támogatást a régi OS alatt.

 

Kissé főhet a Microsoft egyes illetékeseinek a feje. Nagyjából egy évvel ezelőtt a vállalat bejelentette, hogy az Intel Kaby Lake és az AMD Zen processzorok csak Windows 10 alatt lesznek támogatottak, így az ügyfeleknek muszáj lesz a legújabb rendszert párosítaniuk az új hardverekhez.

Ehhez képest január közepére kiderült, hogy a nem létező hivatalos támogatás ellenére az Intel 200-szériás lapkakészletek és a Kaby Lake processzorok megfelelően működnek Windows 7 alatt, most pedig a német ComputerBase szerint az AMD megerősítette, hogy lesz Windows 7-es “chipset” driver a március elején érkező Ryzen egységekhez. Egyelőre nem világos, hogy a szoftverrel valóban 100 százalékosan kihasználható lesz-e a Ryzenek tudása, azaz például az energiatakarékossági funkciók is teljes mértékben működnek-e majd a régi rendszer alatt.
ryzen driver

További remek kérdés, hogy az integrált Radeon GPU-val ellátott, szintén AM4 tokozású Bristol Ridge egységekkel mi a helyzet. A termékek az Excavator + GCN 1.3 architektúrák kombinációját használják, ezekhez mind készült annak idején Windows 7-es driver, így nem lepődnénk meg, ha a fent említett chipset driverrel kombinálva megfelelően üzemelnének a korábbi rendszer alatt.

(Forrás: TechPowerUp | Forrás)

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Olcsó lesz a Gigabyte B450M Gaming alaplap

A B450-es lapkakészlettel rendelkező új Gigabyte alaplap AM4-es foglalatú processzorokat k…