Kezdőlap Mobil Ellopták az eszközt, amivel bármelyik iPhone feltörhető

Ellopták az eszközt, amivel bármelyik iPhone feltörhető

3 perce olvasva
Ellopták az eszközt, amivel bármelyik iPhone feltörhető bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
120
Ellopták az eszközt, amivel bármelyik iPhone feltörhető


Állítólag a San Bernardino-i lövöldöző telefonjába is ezzel jutott be az FBI.

 

Az FBI és az Apple közötti pereskedés nem feltétlenül ért biztató véget, igazából azóta sem derült ki pontosan, hogyan törték fel a San Bernardino-i lövöldöző mobilját. Egyes információk szerint egy mobilbiztonsággal foglalkozó izraeli cég, a Cellebrite segítségét vették igénybe, akiktől most úgy néz ki, hogy ellopták a kincset érő eszközt.

A Cellebrite még januárban jelentette be, hogy komoly támadás érte a rendszerüket, aminek során érzékeny adatok sokasága (legalább 900 GB) szivárgott ki. A támadást elkövető hackerek a megszerzett kódok egy részét nyilvánosan be is mutatták, ezek között a különféle kormányzati szervek által használt Universal Forensic Extraction Device (UFED) elemei is megtalálhatók. Az elsősorban 5c és régebbi iPhone készülékek feltöréséhez használható eszköz egyes részletei állítólag komoly hasonlóságot mutatnak a jailbreak közösségek által használt megoldásokkal.
számítógép előtt

A Motherboard-nak névtelenül nyilatkozó hacker szerint fontos felhívni az emberek figyelmét arra, hogy ha ilyen eszközöket készítenek, azok óhatatlanul is kiszivárognak majd, ahogy azt a történelem már számtalanszor igazolta. A Cellebrite szóvivője közben elmondta, a nyilvánosságra került részletek csupán csomagolási információkat tartalmaznak, forráskódot egyáltalán nem.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Minden eszközt bevet a Foxconn az Apple igényeinek kielégítésére

A nonprofit érdekképviseleti szerv által közreadott jelentés szerint a Foxconn a kínai mun…