Kezdőlap Hírek 2.6 millió forintos szuperprocesszort dobott piacra az Intel

2.6 millió forintos szuperprocesszort dobott piacra az Intel

7 perce olvasva
2.6 millió forintos szuperprocesszort dobott piacra az Intel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
426


Az Intel a héten egy olyan új processzor forgalmazását kezdte meg, ami a cég minden korábbi chipjénél többe kerül. A negyedik generációs Xeon E7 sorozatba tartozó új E7-8894 lapka ugyanis nem kevesebb, mint 8898 dollárba, tehát közel 2.6 millió forintba kerül – adókkal együtt azonban ára 3 millió fölé is befigyel.

Az irdatlan pénzért cserébe ugyanakkor a vásárlók egy brutálisan erős szerverprocesszort kapnak: a lapkán ugyanis mindjárt 24 darab egymástól független feldolgozómag is megtalálható, amik alapból 2.4 GH-en pörögnek, de turbóhajtással akár 3.4 GHz-is gyorsulhatnak. A chip gyorsítótárainak összmennyisége a 60 MB-ot is eléri, fogyasztása pedig teljes terhelés mellett a 165 Wattot is megközelítheti.
Az Intel új Xeon E7 v4 chipje a cég eddigi legdrágább processzora
Az Intel új Xeon E7 v4 chipje a cég eddigi legdrágább processzora

 

Az Intel korábbi legdrágább processzorát a most piacra dobott új lapka elődje, az E7-8890 v4 képezte. A még tavaly nyáron bemutatott előd ugyan szintén 24 darab maggal érkezett, de azok normál üzemi frekvenciája csak 2.2 GHz volt. Bemutatásakor az Intel ennek a chipnek a darabjáért “csak” 7174 dollárt (2.1 millió forintot) kért.

Mindez persze leginkább csak a rendszergazdák számára érdekes, hiszen mindegyik processzort szerverekben történő működésre tervezték. Az asztali gépekbe szánt Intel processzorok közül ugyanakkor még a legdrágább is sokkal olcsóbb ennél. Ezek közül a legerősebb, egyben legdrágább Core i7-6950X-ért ugyanis “csak” 1723 dollárt (félmillió forintot) kér a cég.

Ezt láttad már?  Elképesztően nagy, ívelt szupermonitort ad ki a Phillips

Forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év l…