Kezdőlap Tippek Hogyan titkoljuk el, hogy elolvastuk az üzenetet Messengerben?

Hogyan titkoljuk el, hogy elolvastuk az üzenetet Messengerben?

9 perce olvasva
Hogyan titkoljuk el, hogy elolvastuk az üzenetet Messengerben? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
653
Hogyan titkoljuk el, hogy elolvastuk az üzenetet Messengerben?


Facebook Messengerben könnyen leellenőrizhető, hogy a fogadó fél elolvasta-e üzenetünket, a csetablakban jön az automatikus jelzés erre. A legtöbbször nincs is ezzel gond, akár hasznosnak is tekinthetjük az információt. De mi van akkor, ha választ várunk, látjuk, hogy elolvasta és nem válaszol? És mi van akkor, ha mi kapunk üzenetet és nem akarjuk, hogy a küldő lássa, hogy elolvastuk?

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

 

Hivatalosan nem lehet kikapcsolni ezt az értesítést, mint sok másik csetalkalmazásban. Facebook Messengeren alapból mindig értesül a küldő fél, ha a fogadó fél rákattintott az üzenetre.
Mielőtt segítenénk megoldani a problémát, nézzük meg, hogy mobiltelefonokon milyen jeleket láthatunk az elküldött üzenet mellett. Az üres karika azt jelenti, hogy az üzenetet épp küldi a csetalkalmazás. Az üres kék karikában lévő kék pipa annyit tesz, az üzenetet elküldte. A teli kék karika pipával azt jelenti, az üzenet megérkezett, de a fogadó fél még nem olvasta. Ha pedig az ismerősünk profilképe megjelenik az üzenet mellett, akkor biztosak lehetünk benne, hogy elolvasta, de legalábbis rákattintott.

Ezt láttad már?  Megint durva biztonsági hibát találtak a Facebook-ban

Van azonban néhány lehetőségünk, ezek közül az egyik, hogy ne kapcsoljuk ki az értesítőket a telefonon. Például iOS-en az értesítők stílusán úgy állítsuk be, hogy a lezárt kijelzőn is megjelenjenek az üzenetek (Settings > Messenger > Notifications). Az iOS 162 karakterben korlátozza az így olvasható üzenetek hosszát, a fennmaradó részt egyszerűen nem mutatja. Vegyük rá barátainkat, hogy rövidebb mondatokban cseteljenek velünk.

messenger látta

A másik módszer ha airplane módba kapcsoljuk a mobilt, ami ugye kikapcsol minden kapcsolatot. Egyszerű a trükk (hasonlóan működik, mint a Snapchatben), vagyis kapunk egy üzenetet, bekapcsoljuk a repülő üzemmódot, megnyitjuk a Messengert, elolvasunk mindent, majd kilépünk az alkalmazásból. Nem egyszerűen bezárjuk, hanem kilépünk belőle, majd kikapcsoljuk a repülőgép üzemmódot. Az alkalmazás legközelebbi megnyitásakor automatikusan szinkronizál, és egyből lelepleződünk, vigyázzunk tehát.

Használhatunk Chrome kiegészítőt is, van néhány ezek közül, például a Facebook Chat Privacy vagy az Unseen. Ezek többé kevésbé működnek is.

Forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Így javítsd meg az elromlott merevlemezt egy szoftver segítségével!

Persze ha a merevlemez fizikailag károsodott, akkor nincs az a szoftver a világon, ami hel…