Kezdőlap Hírek Mostantól már pénzt is lehet majd kéregetni a Facebook-on át

Mostantól már pénzt is lehet majd kéregetni a Facebook-on át

3 perce olvasva
Mostantól már pénzt is lehet majd kéregetni a Facebook-on át bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
69


Bár a különböző alapítványok és kezdeményezések már eddig is erőteljesen használták a Facebookot rajongói támogatások begyűjtésére, a közösségi oldal mostantól magánszemélyek számára is lehetővé fogja tenni, hogy elkezdjenek kéregetni rajta át. A szájt ehhez még egy külön gombot is fog biztosítani, és kezelni fogja a befizetéseket is.

A szabályzat szerint a felhasználók egyelőre csak hat jól meghatározott célra: oktatásra és képzésre, egészségügyi kezelésekre, háziállataik ellátására, valamint természeti katasztrófa utáni kárenyhítésre, személyes vészhelyzetre, valamint temetésre gyűjthetnek pénzt, de gyakorlatilag ezekbe a kategóriákba bármit bele lehet zsúfolni. A gyűjtés céljának a felhasználó által megadott leírását ugyanakkor a Facebook ellenőrizni fogja – nyilván azért, hogy az egyértelműen jogsértő célokat kizárja.
A Facebookon mostantól személyes célokra is lehet pénzgyűjtést indítani

 

Ezen kívül a befizetésekből is leemeli majd a maga részét az oldal, méghozzá nem is keveset. Minden egyes adományból ugyanis 6.9%-ot + 30 cent kezelési díjat fog levonni, és csak a maradékot utalja majd át a kéregető felhasználó részére.

Azt, hogy ez jó vagy rossz hír -e, mindenki döntse el maga: de magyarok egyelőre nem fognak tudni – legalábbis az új, intézményesített formában – pénzt gyűjteni a Facebookon át. A lehetőség ugyanis első körben csak az amerikai felhasználók előtt nyílik meg, és közülük is csak azoknak, akik már betöltötték 18. életévüket.

Forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Egy fantasztikus letöltőoldal született a DWN jóvoltából

Éppen hiányzik egy szoftvered és nem tudod honnan tudnál beszerezni egy vírus mentes verzi…