Kezdőlap Hírek Hihetetlen: Találtak egy dolgot, amiben tényleg az Apple a legjobb

Hihetetlen: Találtak egy dolgot, amiben tényleg az Apple a legjobb

4 perce olvasva
Hihetetlen: Találtak egy dolgot, amiben tényleg az Apple a legjobb bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
68
Hihetetlen: Találtak egy dolgot, amiben tényleg az Apple a legjobb


Bár az Apple közismerten arról híres, hogy marketingszólamai túlzóak, termékeit pedig sokkal jobbnak próbálják meg beállítani, mint amilyenek azok valójában, mégis van egy dolog, aminek tekintetében az almás vállalat reklámjai páratlanul őszintének bizonyulnak. Egy új felmérés szerint ugyanis a cupertinói cég kamuzik a legkevesebbet arról, hogy készülékei meddig bírják az üzemet egyetlen töltéssel.

Legalábbis ezt állítja a brit Which fogyasztói magazin, aminek mérései szerint az Apple laptopjai pontosan a vállalat által ígért üzemidőt hozzák – sőt, talán még egy picit rá is raknak arra. Szemben a jól ismert konkurensekkel, amik mindegyike jellemzően lódít marketinganyagaiban arról, hogy hordozható gépeik meddig is bírják a működést az elektromos hálózattól távol.
A legtöbb gyártó messze hosszabb üzemidőt ígért, mint amit tényleg el lehetett érni - kivéve az Apple-t
A legtöbb gyártó messze hosszabb üzemidőt ígért, mint amit tényleg el lehetett érni – kivéve az Apple-t

 

A magazin mérései szerint ugyanis a Dell, a HP, a Lenovo, valamint a Toshiba, az Acer, de még az ASUS laptopjai sem bírták közel sem annyi ideig a gyakorlatban egyetlen töltéssel, mint amennyit azok gyártója állított róluk. Az eltérés ráadásul nem kevés volt: tipikusan legalább 35-40% körüli érték – bár volt olyan eszköz is, ami esetében gyakorlatilag csak fele annyi ideig bírta a vizsgált készülék, mint amit dobozán vagy kézikönyvében állított a gyártó róla.

Bár az akkus üzemidőt nyilvánvalóan befolyásolja, hogy a felhasználó pontosan miket futtat a gépén, a fenti eltérések mégis egyértelműen olyanok, amiket nem lehet erre fogni, illetve amik egyértelművé teszik, hogy a gyártók által ígért üzemidő a gyakorlatban valószínűleg nem tartható a készülékeken. Kivéve az Apple laptopjait, amik a jelek szerint nem csak, hogy hozzák az ígért időtartamot – ami mellesleg a leghosszabb -, de még picit túl is teljesíthetnek azon, kellemesen meglepve a felhasználókat.

Forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Olcsó lesz a Gigabyte B450M Gaming alaplap

A B450-es lapkakészlettel rendelkező új Gigabyte alaplap AM4-es foglalatú processzorokat k…