Kezdőlap Szoftver Most nagyon kell vigyázni a Word dokumentumok megnyitásával

Most nagyon kell vigyázni a Word dokumentumok megnyitásával

3 perce olvasva
Most nagyon kell vigyázni a Word dokumentumok megnyitásával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
105
Most nagyon kell vigyázni a Word dokumentumok megnyitásával


Az elkövetkező pár napban érdemes lesz minden Word-felhasználónak nagyon odafigyelnie arra, hogy kizárólag csak abszolút megbízható forrásból érkező dokumentumokat nyisson meg gépén – és azokat is csak akkor, ha feltétlenül szükséges. Hackerek ugyanis már világszerte támadják a felhasználókat egy olyan, rendkívül veszélyes sebezhetőségen át, amit a Microsoft szövegszerkesztő programjában fedeztek fel.

Kihasználásához mindössze arra kell rávenni a felhasználókat, hogy azok egy webről letöltött vagy emailben érkező, a támadók által manipulált RTF dokumentumot megnyissanak gépükön. Ha ez sikerül, akkor a fájlban elrejtett támadókód a redmondi szövegszerkesztőbe injektálódik és elindul, így lehetőséget adva a hackereknek tetszőleges rosszindulatú műveletek elvégzésére a megtámadott gépen.
A káros töltet futtatása ellen a Word hagyományos szkriptvédelme semmit sem ér, és az is teljesen mindegy, hogy az irodai szoftver melyik, még támogatott változata fut a gépen, és az milyen operációs rendszert futtat. Előbbieknek ugyanis minden verziója érintett a sebezhetőség által, beleértve a legújabb, 2016-os Office-t és Word-öt is, akkor is, ha az a Windows 10-en fut.

Az egyetlen jó hír, hogy a Microsoft állítólag már elkészítette a javítást a rendkívül veszélyes biztonsági résre, és az ehavi foltnapon – tehát holnap – ki fogja adni azt.

Forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Szoftver
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Sajtóképen a Desire P és Q

A csúcsmezőnybe szánt HTC One leleplezését követően hamarosan az alsóbb régiókban is bővít…