Kezdőlap Hírek Mutatjuk: Így fog kinézni a Windows következő, ősszel érkező kiadása

Mutatjuk: Így fog kinézni a Windows következő, ősszel érkező kiadása

6 perce olvasva
Mutatjuk: Így fog kinézni a Windows következő, ősszel érkező kiadása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
185


Bár a legtöbb Windows 10-felhasználó még a Microsoft által múlt héten elérhetővé tett legújabb frissítést sem kapta meg gépére, mi már azt is meg tudjuk mutatni, hogy miként fog a rendszer következő, ősszel érkező verziója kinézni. A napokban ugyanis elkezdtek szivárogni az információk a Redstone 3 kódnevű frissítésről is.

Ezek szerint a talán már október-november magasságában megjelenő frissítés nem csak új funkciókat fog hozni, de alaposan átalakítja majd a Windows 10 külsejét is. A rendszer megjelenése ugyanis ebben a kiadásban már elkezd majd elmozdulni a Microsoft a közelmúltban lelepleződött új Neon design-nyelve felé.
A Redstone 3 már a Microsoft új, Neon nevű design-nyelvének elveit kezdi majd el követni
A Redstone 3 már a Microsoft új, Neon nevű design-nyelvének elveit kezdi majd el követni

 

Utóbbi nem csak az ablakok megjelenését szabja majd át, de számos effekttel és animációval teszi majd látványosabbá, illetve könnyebben használhatóvá az alkalmazásokat. Az új vizuális fejlesztéseknek köszönhetően ugyanis az alkalmazások jobban fogják irányítani a felhasználók tekintetét, jobbak kiemelik majd a fontosabb, és háttérbe szorítják a kevésbé érdekes vagy gyakran használt elemeket, információkat.

A Mail alkalmazás a kontrasztot használja a tekintet tereléséhez és a panelek közötti hangsúlyozáshoz
A Mail alkalmazás a kontrasztot használja a tekintet tereléséhez és a panelek közötti hangsúlyozáshoz

 

Ennek jó példája a fenti képen látható átdolgozott Mail alkalmazás, ami a kontraszt csökkentése révén fokozatosan a háttérbe tolja az emailek listáját a konkrét levél tartalmával, illetve a fő gyűjtőmappák neveit a levelek listájával szemben. Ugyanakkor az egérmutató köré egy érdekes fényudvart von annak a lista felett történő áthúzása közben.

A Groove alkalmazásban érdekes módon mozog a művész arcképe a neki kijelölt helyen belül
A Groove alkalmazásban érdekes módon mozog a művész arcképe a neki kijelölt helyen belül

Egy másik animációban az látható, hogy a Groove alkalmazásban a művész adatlapján annak neve és arcképe nem csak, hogy a leghangsúlyosabb elemeket képezik, de utóbbi ráadásul érdekes módon mozog is akkor, amikor a felhasználó az őt befoglaló ablakot mozgatja a képernyőn. Ez a megoldás gyakorlatilag többrétegűvé teszi az egyébként kétdimenziós felületet, és függetleníti annak szerkezetét a vizuális effektnek köszönhetően immár nem csak képletes értelemben mögötte álló információktól.

A Microsoft vélhetően ezen kívül is vezet majd be további apróságokat a Redstone 3-ban, ami a legújabb információk szerint már az ősz végén megérkezhet. A rendszer újításait az Insider-felhasználók már addig is fokozatosan megismerhetik majd – a Redstone 3 első előzetes kiadását ők már most le tudják tölteni, ha a gyors frissítési csatornára jelentkeztek be.

Forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Olcsó lesz a Gigabyte B450M Gaming alaplap

A B450-es lapkakészlettel rendelkező új Gigabyte alaplap AM4-es foglalatú processzorokat k…