Kezdőlap Szoftver Microsoft: Windows 7-re váltanak vissza Windows 10-ről az emberek

Microsoft: Windows 7-re váltanak vissza Windows 10-ről az emberek

4 perce olvasva
Microsoft: Windows 7-re váltanak vissza Windows 10-ről az emberek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
198
Microsoft: Windows 7-re váltanak vissza Windows 10-ről az emberek


Bár azt, hogy a Windows 10-et kipróbáló webezők egy része – legalábbis látszólag – pár hónapnyi használat után elpártolt az új rendszertől és visszatért a Windows 7-re egyes statisztikákban már korábban is láttuk, most maga a Microsoft által is megerősítést nyert az első hallásra talán meglepő trend. Ugyanis Redmond a közelmúltban frissített saját számaiból is az derül ki, hogy csökkenni kezdett a Windows 10 és nőni a Windows 7 felhasználóinak aránya.

A Windows Trends oldal szerint 2016 decemberében még az összes Windows-felhasználók 48%-a futtatta gépén az operációs rendszer család legújabb tagját, idén januárra már 47%-ra csökkent arányuk, és megmaradt ezen a szinten a következő hónapban is. Ugyanebben az időszakban ugyanakkor a Windows 7-felhasználók aránya 38%-ról 39%-re növekedett és maradt a tél utolsó hónapjában is – ezzel egyértelművé téve, hogy mely rendszerre váltottak vissza a Windows 10-től elpártolók.
A Windows 10 már a Microsoft saját számai szerint is visszaszorulásnak indult
A Windows 10 már a Microsoft saját számai szerint is visszaszorulásnak indult

 

A világszinten jelentkezőnél ráadásul durvább trend nyilvánul meg a két legjelentősebb nyugati piac: az amerikai és a német számokban. Ezekben ugyanis a Windows 10 nem is egy, hanem mindjárt két százalékot zuhant vissza az év első hónapjaiban a tavalyi eredményeihez képest, még hangsúlyosabbá téve a világszinten is megfigyelhető változást.

Bár az egy-két százalékos visszaesés a friss rendszer piaci részesedésében a Microsoft számaiban jelentéktelennek tűnik, az előzmények tükrében azért nem annyira az. A megelőző fél év során ugyanis a Windows 10 minden egyes hónapban legalább ennyivel tudta növelni arányát a felhasználói bázison belül, amihez képest a trend megfordulása igenis komoly változást jelent.

Az ugyanakkor még kérdés, hogy a jövőben miként változik majd a Windows 10 részesedése, hiszen a Microsoft ismét új fejlesztésekkel próbálja meg átcsábítani rá a felhasználókat a mai napon a Windows Update-en keresztül is elérhetővé váló Creators Update frissítéssel.

Forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Szoftver
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Sajtóképen a Desire P és Q

A csúcsmezőnybe szánt HTC One leleplezését követően hamarosan az alsóbb régiókban is bővít…