Kezdőlap Hírek Kiderült mikor jön az új, szuperolcsó Windows Cloud

Kiderült mikor jön az új, szuperolcsó Windows Cloud

3 perce olvasva
Kiderült mikor jön az új, szuperolcsó Windows Cloud bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
86
Kiderült mikor jön az új, szuperolcsó Windows Cloud


Bár arról, hogy a Microsoft a Windows egy új, úgymond felhős változatán dolgozik, már az év elején beszámoltunk, mindeddig nem lehetett tudni, hogy az mikor is kerül kiadásra. A napokban azonban kiszivárgott, hogy Redmond a Windows Cloud-ot még a nyár előtt be fogja mutatni.

Legalábbis ezt állítja a ZDNet a céghez közeli forrásokra hivatkozva, amik szerint az új rendszert a Microsoft májusban tervezi a széles nyilvánosság előtt is leleplezni. Ezen kívül megerősíti azt is, hogy a Windows 10 Cloud az alaprendszer egy visszaskálázott változatát fogja képezni, ami kizárólag a Windows Store-ból letölthető új típusú, univerzális alkalmazásokat tudja majd futtatni.
A Microsoft a Windows Cloud-dal a Google ChromeOS operációs rendszerének próbál majd konkurenciát támasztani
A Microsoft a Windows Cloud-dal a Google ChromeOS operációs rendszerének próbál majd konkurenciát támasztani

 

A rendszer így bizonyos értelemben a Windows RT utódjának lesz tekinthető, bár technikailag vélhetően immár inkább a hagyományos Windows 10-hez lesz majd közelebb. Annyira, hogy állítólag – a megfelelő licenc megvásárlását követően – frissíteni is lehet majd róla az operációs rendszer teljes értékű kiadására, amely a hagyományos Windows alkalmazásokat is képet tudja majd futtatni.

A Windows Cloud-ot a Microsoft vélhetően ingyen vagy fillérekért fogja adni az eszközgyártók számára, hogy így tudjon versenyre kelni a legolcsóbb hordozható gépek szegmensében is. Ebben a kategóriában az utóbbi években a Google ChromeOS-ét futtató ChromeBook-ok jelentős részesedésre tettek szert, és Redmond az új rendszerrel elsősorban ezektől szeretné az elvesztett piaci részeket visszahódítani.

Forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Olcsó lesz a Gigabyte B450M Gaming alaplap

A B450-es lapkakészlettel rendelkező új Gigabyte alaplap AM4-es foglalatú processzorokat k…