Kezdőlap Hírek Megszünteti a böngészőtesztet a Google amiben elveri a Chrome-ot az Edge

Megszünteti a böngészőtesztet a Google amiben elveri a Chrome-ot az Edge

2 perce olvasva
Megszünteti a böngészőtesztet a Google amiben elveri a Chrome-ot az Edge bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
88
Megszünteti a böngészőtesztet a Google amiben elveri a Chrome-ot az Edge


A Google a hét közepén bejelentette, hogy beszünteti Octane nevű böngészős benchmarkja fejlesztését. A tesztben már jó ideje megveri a Microsoft Edge böngészője a Chrome-ot, és a Firefox is igen közel teljesít hozzá – a Google pedig pont ezért szünteti meg azt.

A Google az Octane-t még 2013 végén mutatta be – nem sokkal az után, hogy az Internet Explorer és a Firefox is elkezdte lenyomni a Chrome-ot az addig de facto sebességtesztnek számító Sunspider benchmarkban. A cég most, hogy a többi böngésző szintén beérte termékét, sőt, le is hagyta azt saját, Octane tesztjében (is), utóbbit is dobja.
A Microsoft böngészője elveri a Chrome-ot az Octane-ban, és már a Firefox is nagyon közel teljesít hozzá
A Microsoft böngészője elveri a Chrome-ot az Octane-ban, és már a Firefox is nagyon közel teljesít hozzá

 

A cég megfogalmazásában ez úgy hangzik, hogy mostanra a böngészők (mármint nem csak a Chrome, hanem a többi is – a szerk.) az Octane-ra, illetve annak felhasználásával kerülnek optimalizálásra, ami miatt azonban – a Google szerint – a valós weboldalak esetében nem hoznak valódi hasznot, sőt, néha rosszabb teljesítményhez vezetnek.

A keresőóriás emiatt a benchmark fejlesztésének leállítása mellett döntött, és a jövőben szerinte a valós terheléseket jobban utánzó tesztekkel fogja fejleszteni böngészőjét.

Forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Olcsó lesz a Gigabyte B450M Gaming alaplap

A B450-es lapkakészlettel rendelkező új Gigabyte alaplap AM4-es foglalatú processzorokat k…