Kezdőlap Egyéb Nem fizetett a szerviznek, ami erre távolról megbénította az autóját

Nem fizetett a szerviznek, ami erre távolról megbénította az autóját

4 perce olvasva
Nem fizetett a szerviznek, ami erre távolról megbénította az autóját bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
1,660


Meglehetősen érdekes módját választotta egy elszámolási vita rendezésének egy kanadai autókereskedés. A quebec-i cég ugyanis nemes egyszerűséggel távelérésen keresztül használhatatlanná tette egyik ügyfele autóját, miután az nem volt hajlandó kifizetni egy kb. 50 ezer forintnak megfelelő extra díjat részére.

Az eset különleges iróniája, hogy a szóban forgó összeget pont annak az egységnek a kiszereléséért követelte volna a kereskedés, ami ezt a letiltást lehetővé tette számára. Az autó tulajdonosa ugyanis korábban bérelte az autót, de anyagi körülményeinek megváltozása miatt inkább úgy döntött: megveszi azt.

Daniel Lalliert SMS-ben értesítette a kereskedés, hogy távolról letiltották az autóját, ami ezek után tényleg nem indult el (fotó: CBC)
Daniel Lalliert SMS-ben értesítette a kereskedés, hogy távolról letiltották az autóját, ami ezek után tényleg nem indult el (fotó: CBC)

 

Ennek során ki is fizette a Kia Forte LX árát a kereskedésnek, ami ezek után még a szóban forgó díjat is le szerette volna neki számlázni a saját GPS-es nyomkövető berendezése kiszerelése fejében. A fiatalember azonban nem volt hajlandó ezt a számlát kiegyenlíteni, ami miatt a kereskedés távolról letiltotta az autóját, teljesen használhatatlanná téve azt számára.

Az üggyel kapcsolatban a helyi autószövetség képviselője azt nyilatkozta, hogy a szerviz természetesen illegálisan járt el, hiszen miután a férfi kifizette az autót, az már nem képezte a cég tulajdonát, és így nem volt jogában letiltani sem működését.

Az eset jól példázza azt, hogy milyen veszélyeket rejtenek az autókban is egyre terjedő, távoli elérést lehetővé tevő funkciók, amiket a jelek szerint immár nem csak a hackerektől, de az úgymond legitim cégektől is félteniük kell a járművek tulajdonosainak.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Egyéb
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Kegyetlen irtásba kezdett Magyarországon a Facebook

A jelek szerint a közösségi oldal kissé erősebben suhogtatja a banhammert a környékünkön, …