Kezdőlap Hírek Óriási, 400 GB-os microSD kártyát ad ki a SanDisk

Óriási, 400 GB-os microSD kártyát ad ki a SanDisk

2 perce olvasva
Óriási, 400 GB-os microSD kártyát ad ki a SanDisk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
83


Az immár a Western Digital részeként működő SanDisk csütörtökön jelentette be, hogy egy minden korábbinál nagyobb kapacitású microSDXC kártyát dob piacra. Az aprócska, emberi ujjbegyen is elférő egységre a cég mérnökeinek nem kevesebb, mint 400 gigabájtnyi adat tárolását sikerült megoldaniuk, ami közel másfélszerese az eddigi legnagyobb kapacitásnak ebben a méretben.

A vállalat nem árulta el, hogy pontosan milyen módon is sikerült ilyen ugrást elérnie az adatsűrűség terén, csak azt, hogy ehhez saját szabadalmaztatott technológiáját használta fel, aminek révén ugyanazon chip felületére több adattároló bitet tudott összezsúfolni. Az új kártya olvasási sebessége egyébként a 100 MB/s-ot is elérheti, írási ütemére vonatkozóan azonban nem közölt adatot a cég.

 

SanDisk Ultra microSDXC UHS-I
SanDisk Ultra microSDXC UHS-I

 

A SanDisk Ultra microSDXC UHS-I kártyája hamarosan megvásárolható lesz a boltokban, 250 dollár (64 ezer forint) körüli áron. Az ugyanakkor egyelőre még kérdés, hogy vajon a már piacon lévő eszközök tudják -e majd kezelni, vagy frissítésre lesz szükségük ehhez.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Olcsó lesz a Gigabyte B450M Gaming alaplap

A B450-es lapkakészlettel rendelkező új Gigabyte alaplap AM4-es foglalatú processzorokat k…