Kezdőlap Hírek Ennyit keres a Samsung minden egyes iPhone X után

Ennyit keres a Samsung minden egyes iPhone X után

3 perce olvasva
Ennyit keres a Samsung minden egyes iPhone X után bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
423


Spoiler: nagyon megérte nekik az OLED-biznisz.

A Samsung által szállított legdrágább alkatrész a legtöbbek számára nem titok: a vadonatúj OLED-kijelzőt a dél-koreai cég gyártja és szállítja az Apple-nek. Azonban ez nem minden: a Wall Street Journal kutatása szerint a Samsung akkumulátorokat és kondenzátorokat is gyárt, melyek végül szintén az iPhone X-ben kapnak helyet. Ha mindent összeadunk, akkor kiderül, hogy a Samsung körülbelül 110 dollárt (átszámolva nagyjából 29,000 forintot) kap minden egyes legyártott iPhone-modellért.

Ironikus módon a Samsung 4 milliárd dollárral többet fog keresni az iPhone-oknak köszönhetően, mint a saját S8-szériája után.

Mondjuk az összehasonlítás két okból sem a legtisztességesebb. Először is, az elemző csak a hardverből érkező jövedelmet veszi figyelembe, nem azt a teljes összeget, amit a Samsung Mobile keres majd. Másodszor az eladások között is hatalmas szakadék tátong majd (ha hitetünk az előzetes felméréseknek).

“Nagyjából 130 millió iPhone X talál majd gazdára 2019 nyaráig, a Samsung pedig 110 dollárt keres majd minden egyes elkészített telefon után. Ezzel szemben csak nagyjából 50 millió Galaxy S8 kerül majd eladásra, darabonként 202 dollárt hozva a Samsung hardverrészlegének konyhájára.”

Más szóval a Samsung darabonként jóval többet keres a saját telefonja után, viszont összességében az iPhone mérföldekkel nagyobb elterjedtsége miatt az Apple-től folyik majd be több profit.

Hogy még pontosabban szemléltessem a helyzetet, a CLSA szerint csak az iPhone-alkatrészekből áll a Samsung bevételeinek több mint a harmada – ez pedig egyáltalán nem elhanyagolható mennyiség.

iPhone X ÁRAK és VÁSÁRLÁS

Forrás: 9to5mac.com | hasznaltalma.hu

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

A Microsoft még az autógumikra is vigyáz

Az új rendszer segít jelezni az abroncsok hibáit, de még azt is megjegyzi, hol futottunk k…