Egy amerikai egyetem kutatói a napokban teljesen új értelmet adtak az “okostelefonos megosztás” kifejezésnek. A Darthmouth Egyetem munkatársai ugyanis kidolgoztak egy olyan készüléket, amit a szó legszorosabb értelmében is meg lehet osztani – azaz, darabokra lehet bontani, és egyes részeit odaadni másoknak úgy, hogy közben mindegyik részegység működőképes marad.

 

A kutatók szerint a megoldás előnye, hogy így biztonságosan lehet kölcsönadni telefonunk másoknak – pl. gyerekünknek, munkatársunknak vagy akár egy idegennek is – egy-egy hívás lebonyolításának vagy weboldal, kép, esetleg videó megnézésének idejére, miután a készülék nálunk maradó nagyobb részében kerülnek a személyes adatok tárolásra, illetve arról felügyelni is lehet az átadott, kisebb részen végrehajtott műveleteket.

 

Ennek ellenére a koncepció szerintünk teljesen haszontalan, mert ugyanennek megvalósítására egyszerűbb, szoftveres megoldások is kidolgozhatók lennének – sőt, léteznek is, pl. az Android többfelhasználós funkcióinak személyében (ami ugyanakkor praktikus okokból általában csak táblagépeken érhető el).

forrás

Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Minden eszközt bevet a Foxconn az Apple igényeinek kielégítésére

A nonprofit érdekképviseleti szerv által közreadott jelentés szerint a Foxconn a kínai mun…