A Microsoft alig néhány perccel ezelőtt végre elérhetővé tette a Windows 10 tavasz óta fejlesztett legújabb kiadását. Az 16299-es verziószámmal érkező Őszi Alkotói Frissítés nem csak új funkciókkal érkezik, de egy teljesen új változatot is kínál azok számára, akik a legtöbbet szeretnék kihozni asztali gépükből.

 

Ez utóbbi a Windows 10 Pro for Workstations nevű kiadás, ami sokkal több memóriát és processzort tud kezelni, mint a hagyományos Pro verzió, és több funkciót is kínál. Ezek között van egy, a hibáknak sokkal jobban ellenálló fájlrendszer (ReFS), egy hatékonyabb hálózati megosztási protokoll (SMB Direct), valamint a kikapcsolás után sem felejtő memóriák (NV-DIMM) támogatása.

 

Mostantól bárki áttérhet a Windows 10 legújabb verziójára, az Őszi Alkotói Frissítésre
Mostantól bárki áttérhet a Windows 10 legújabb verziójára, az Őszi Alkotói Frissítésre

 

Ugyanakkor a Windows 10 egyszerűbb változatait használók számára is számos újdonságot hoz a most megjelent frissítés. Ezek közül a Microsoft első helyen a virtuális valóságok immár közvetlen támogatását emeli ki, de ugyanilyen fontos az is, hogy immár hivatalosan is lehet Linux alkalmazásokat futtatni a rendszeren. Az, hogy a Windows-nak a külseje is szebbé válik, illetve új adatvédelmi opciókat is bevezet, már igazán csak ráadás ezekhez képest.

 

Az Őszi Alkotói Frissítést a Windows 10 már meglévő használói legegyszerűbben a rendszer frissítőszoftverének segítségével szerezhetik be. Ugyanakkor aki megragadná az alkalmat a rendszer újratelepítésére vagy új gépre rakná fel azt, az inkább az installáló média létrehozására használható segédprogramot töltse le.

 

Frissítés: Közben az új verzió megjelent a Windows Update-en is. Itt azonban nem biztos, hogy mindenkinek elérhető már most is. Akinek még nem az, és mindenképpen fel akarja rakni, használja a korábban írt módszereket!

 

forrás

Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Olcsó lesz a Gigabyte B450M Gaming alaplap

A B450-es lapkakészlettel rendelkező új Gigabyte alaplap AM4-es foglalatú processzorokat k…