Kezdőlap Hírek Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon

3 perce olvasva
Elképesztő sebességű (5G) mobilinternetet tesztelnek Magyarországon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
55


Az Ericsson éves innovációs napján a Magyar Telekom számára kiemelte az elmúlt néhány év legújabb technológiai fejlesztéseit. Az idei eseményen – amelyre az Ericsson budapesti K+F Központjában került sor – ericssonos mérnökök mutatták be azt a legújabb mobil rádiós fejlesztést, amely megfelel a 3GPP előzetes 5G New Radiora (NR) vonatkozó szabványának.

 

A bemutató 15 GHz-es frekvencia sávban zajlott és 800 MHz-es spektrumot használt. A New Radio integrált rádiótechnikája olyan letöltési sebességet tesz lehetővé, amely 20-szor gyorsabb, mint a jelenlegi technológiák. Ezen kívül az NR szabvány nyalábolásra is képes, így igen nagy sebességen tud pont-pont adattovábbítást végezni.

Bár az 5G hálózatok jelentős elterjedése 2020 előtt nem várható, a kereskedelembe kerülést megelőző termékek fejlesztése és tesztelése és a frekvenciasávok kijelölése folyamatosan történik. Az Ericsson és a Magyar Telekom, magyar kormányzati testületekkel, egyetemekkel, hálózati berendezések forgalmazóival és független vállalatokkal együtt, mind a magyarországi 5G Koalícióhoz tartoznak, akik közös célja kikövezni az utat az 5G sikeres hazai bevezetéséhez.

 

Az Ericsson óriási üzleti potenciált lát az 5G-ben és arra számít, hogy mindez 2026-ig 582 milliárd dollár piaci lehetőséget teremt majd, valamint a bevételek 35%-os növekedését teszi lehetővé.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Újabb képeken a „Huawei P9”?

Kihagyta a februári MWC-t a Huawei P8 folytatása, ám a gyártó gigászi standjai jól mutattá…