Kezdőlap Mobil Kiderült: A vásárlók megunták az iPhone-okat

Kiderült: A vásárlók megunták az iPhone-okat

5 perce olvasva
Kiderült: A vásárlók megunták az iPhone-okat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
55


Tévesnek mutatkozik a korábban felmerült lehetséges magyarázat arra, hogy miért produkálnak botrányosan rossz eladásokat az iPhone 8 modellek. Az almás berkekben terjedő elmélet ezt azzal magyarázza, hogy az emberek a sokkal több újdonságot hozó készülék, az iPhone X megjelenésére várnak – de egy új kutatás szerint erről szó sincs.

 

A Consumer Intelligence Research Partners több mint ezer, már korábbi iPhone-t birtokló tulajdonost kérdezett meg arról, hogy érdekli -e őket az egyelőre még nem kapható új almás szupermobil, és tervezik -e annak megvásárlását. A válaszok szerint azonban nem csak, hogy a többséget egyáltalán nem hozta lázba az iPhone X megjelenése, de csak alig 25%-uk mondta azt, hogy egyáltalán fontolgatja annak megvételét a boltban.

 

Az eredmény különösen sokkoló annak tükrében, hogy alig két hónappal korábban egy hasonló felmérésben a válaszadóknak még 40%-a nyilatkozott úgy, hogy szeretne venni egyet az új generációs almás készülékekből. Az iPhone 7 megjelenése előtt egyébként szintén a korábbi vásárlók 40%-a mondta azt, hogy át tervez váltani az új mobilra annak kiadását követően – aminek a mostani eredmény csak alig több, mint felét képezi.

 

A kutatás ráerősít arra, a hónap elején a Deutsche Bank egy elemzője által publikáltfigyelmeztetésre, amiben az arra hívta fel a figyelmet, hogy az új iPhone-okkal kapcsolatos elvárások “inkább optimisták, mint realisták” – azaz, hogy a készülékek valójában jóval rosszabbul fognak majd fogyni, mint azt sokán várják vagy szeretnék. A héten egyébként maga az Apple társalapítója, Steve Wozniak is úgy nyilatkozott, hogy egyelőre ki fog várni az új almás mobil vásárlásával.

Az iPhone X-eket hivatalosan november 3-ától lehet majd megvásárolni, de az Apple már jó előre belengette, hogy a készülékből viszonylag kevés lesz elérhető a kiadást követő időszakban. Persze lehet, hogy még így is több, mint amennyire igény lesz – tekintve, hogy a telefon már alapmodellben is 1000 dollárba kerül majd, de a legerősebb változatért pl. hazánkban közel fél millió forintot kell majd a kasszáknál hagyni.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Minden eszközt bevet a Foxconn az Apple igényeinek kielégítésére

A nonprofit érdekképviseleti szerv által közreadott jelentés szerint a Foxconn a kínai mun…