Kezdőlap Mobil Új gomb jelent meg a Play Store-ba – itt megtudhatod mit is jelent pontosan

Új gomb jelent meg a Play Store-ba – itt megtudhatod mit is jelent pontosan

4 perce olvasva
Új gomb jelent meg a Play Store-ba – itt megtudhatod mit is jelent pontosan bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
58


A Google a héten egy olyan újdonságot kezdett el bevezetni Android platformjához kapcsolódó alkalmazásboltjában, aminek minden bizonnyal örülni fognak azok, akik gyakran nézegetnek abban valami új játék vagy más, elsősorban szórakoztató jellegű program után. A Play Store-ban ugyanis mostantól kvázi telepítés nélkül ki lehet majd próbálni egyes app-okat, és csak azokat ténylegesen felrakni, illetve megőrizni a készüléken, amik tetszenek is.

 

Bár az ezt lehetővé tévő Instant App technológiát a Google még az év elején jelentette be, de az mindeddig nem képezte a Play Store szerves részét, hanem általában csak webes keresésekben vagy weboldalakon bukkant fel az erre lehetőséget adó link. Mostantól azonban az androidos alkalmazásbolt is egy külön szekcióban listázza az azonnal futtatható, gyorsan kipróbálható app-okat, amik adatlapján ráadásul egy új gomb is megjelenik mostantól.

 

Az újdonság egyelőre csak egy maréknyi alkalmazás esetében érhető el - bár számuk vélhetően gyorsan növekszik majd
Az újdonság egyelőre csak egy maréknyi alkalmazás esetében érhető el – bár számuk vélhetően gyorsan növekszik majd

 

Ez a “Try Now” (Próbáld Ki Most), amivel a külön telepítés nélküli tesztelési lehetőséget lehet kérni. Ez végső soron egyébként ugyanúgy letölti és felrakja az app-ot a telefonra, mint normál esetben, viszont egy kompaktabb formában, így gyorsabban – és automatikusan el is távolítja azokat kipróbálás után, ha a felhasználó nem dönt úgy, hogy véglegesre is felrakja a programot.

 

Az alkalmazás telepítése helyett annak gyors kipróbálását a "Try Now" gombbal lehet kérni
Az alkalmazás telepítése helyett annak gyors kipróbálását a “Try Now” gombbal lehet kérni

 

Az újdonság ugyanakkor egyelőre csak alig egy maréknyi alkalmazás esetében, illetve a jelek szerint csak egyes nyelvterületeken érhető el. Nekünk legalábbis tesztjeikben sem a Play Store webes, sem mobilos változatában nem jelent meg az új gomb magyar nyelvterületről.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Újabb képeken a „Huawei P9”?

Kihagyta a februári MWC-t a Huawei P8 folytatása, ám a gyártó gigászi standjai jól mutattá…